Aftellen is begonnen voor Stichting Circuit Oldebroek

Dit is een ingestuurd persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Nog een week moeten ze wachten, de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek. Al enkele maanden zijn zij druk in de weer om het circuit er spik en span bij te laten staan voor de GP Zijspancross.

Zaterdag 23 mei en maandag 25 mei is circuit “de Bargen” het strijdtoneel voor de zijspancrossers welke strijden om de wereldtitel. Na wedstrijden in Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Duitsland is Oldebroek gastheer voor de vijfde wedstrijd uit een reeks van 15 wedstrijden.

Vrijdagavond wordt het weekend afgetrapt in de grote feesttent aan Vreeweg. Vanaf 20:00 uur is iedereen welkom voor een gezellige avond met live Nederlandstalige muziek. Op het podium verschijnen onder andere Ancora, Harten 10, Martin Dams, Marco den Hollander en Harm Wolters.

Zaterdagochtend zullen de muzikale klanken en de geur van bier en hamburgers plaatsmaken voor het geronk van motoren en benzinedampen. Op het circuit verschijnen naast de GP-rijders ook de “Kids and Sidecars”, de Classic-sidecar en de clubklasse.

De GP rijders trainen in twee groepen. De vrije trainingen starten 10:00  en 10:40 uur. De pre-qualifying wordt vanaf 12:00 uur gereden. 

Het echte geweld barst klokslag 15:00 uur los. Dan valt het starthek voor de kwalificatiereeks van groep A. Een uur later is groep B aan de beurt.

Als afsluiter van de eerste dag wordt de Last Chance verreden. In deze tijdtraining worden de laatste startbewijzen voor de wedstrijddag vergeven.  

Maandagochtend begint zoals elk GP weekend met een Warm-Up. Voor de GP rijders start deze rond de klok van 10:00 uur. Voor die tijd hebben de “Kids and Sidecars”, Classis sidecars en de clubklasse hun rondjes al gemaakt. 

Vanaf 11:00 uur kunnen alle fans een handtekening bemachtigen van hun helden tijdens de handtekeningsessie.  Een half uur later vindt de officiële opening van het evenement plaats op het startveld. Aansluitend worden de wedstrijden verreden. De “Kids and Sidecars” bijten het spits af, gevolgd door de ONK Quads. 

Om 13:15 uur valt het starthek voor de eerste manche van de GP Sidecars. 16:00 uur is de start van de tweede manche. Zo’n drie kwartier later tijdens de prijsuitreiking weten we die Grote Prijs van Nederland op zijn naam heeft mogen schrijven. Later deze week zullen we de kanshebbers gaan belichten!

Voor wie niks van alle spanning en sensatie wil missen is Oldebroek volgend weekend “the place to be”! 

Kijk voor al het laatste nieuws op www.stichtingcircuitoldebroek.nl

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?