woensdag 31 mei 2023

Aftellen naar de GS Trophy: alle hoogtepunten tot nu toe

Nog tien dagen totdat de BMW GS Trophy 2020 van start gaat! Wij zijn er zelf bij om verslag te doen van de verrichtingen van Team NL én Nikki van der Spek in het Female-team, maar tellen eerst in tien afleveringen af naar het startpunt. Vandaag nemen we je mee naar het begin van de GS Trophy 2020: hoe ging de kwalificatie in z’n werk, wie kwalificeerden zich en wat is er verder allemaal gebeurd?

Startpunt:

Het is officieel! BMW Nederland vaardigt een team van Nederlandse GS-rijders af naar de BMW Motorrad International GS Trophy 2020 in Nieuw-Zeeland. Alle Nederlandse GS-eigenaren mogen zich inschrijven voor de kwalificatie, waarbij ‘vol is vol’ telt. En vol is het gauw, want de twintig startplekken zijn vrijwel onmiddellijk vergeven.

6 mei 2019:

Twintig uitverkorenen komen samen bij BMW Motorrad in Rijswijk. Deze mannen en vrouwen waren er tijdens de inschrijving vliegensvlug bij en maken vandaag kennis met elkaar en met het programma voor de komende tijd. Gedronken wordt er niet, want iedereen gaat naar huis op een spiksplinternieuwe BMW F850GS in speciale oranje kleurstelling. Deze motor krijgen de deelnemers in bruikleen om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de kwalificatie, en als vervoermiddel naar die kwalificatie in Wales.

25 mei 2019:

Een ware Nederlandse enclave vormt zich in Wales, te midden van maar liefst 140 (!) Britten die strijden om een plekje in het Engelse team. De twintig Nederlanders en hun rijkelijke gevolg stomen in oranje uitdossing op naar Walters Arena, het offroadpark dat centraal staat in de twee kwalificatiedagen die volgen. De deelnemers gaan de strijd niet alleen tegen elkaar aan, maar ook met elkaar. De kwalificatie begint in kleine teams, maar zal gedurende de twee dagen een steeds individueler karakter krijgen.

26 mei 2019:

Vandaag is de dag waarop er wordt gestreden voor één van de twaalf plekken in de finaledag. Het blijkt een spektakel van je welste. Er wordt in teamverband een bosloop in motorkleding volbracht, net zoals veel technische opdrachten in Walters Arena, met een heuse hillclimb als kers op de taart.

27 mei 2019:

De finaledag! Bij het ontbijt krijgen acht deelnemers het slechte nieuws: ze zijn afgevallen. De overige twaalf werken stijf van de zenuwen met moeite het ontbijt naar binnen: vanavond weten zij of zij Nederland mogen vertegenwoordigen in Nieuw-Zeeland! In Walters Arena voltooien zij opnieuw groeps- en individuele opdrachten. Peet Gerards kwalificeert zich als eerste, Xavier Tobé wordt tweede en Jaap van Hofwegen wordt met één puntje verschil nipt derde. Team NL is bekend! Hoewel Nikki van der Spek en Petra Kroon zich niet kwalificeren, blijven hun goede rijkunsten niet onopgemerkt. Beide vrouwen worden door BMW uitgenodigd voor de Female Qualifier.

12 juli 2019:

Op het hoofdkwartier van Motor.NL wordt het doek van de BMW F850GS Trophy Edition gehaald. De Nieuw-Zeelandse strijdkleuren kenmerken zich door donker zwart met gouden elementen en natuurlijk de vlag van Nieuw-Zeeland. Een mooie verrassing voor Team NL: de deelnemers gaan wederom allemaal op een nieuwe F850GS naar huis. Op de foto het team, met Eddie de Vries, die voor Motor.NL meegaat naar Nieuw-Zeeland om verslag te doen.

September 2019

Het Nederlandse team moet aan de bak! Niet op de motor, maar onder andere op een fiets. Dokter Verstappen uit Den Haag legt ze op de pijnbank: is het trio fysiek in staat om de uitputtingsslag in Nieuw-Zeeland aan te gaan? Conditioneel zit het natuurlijk wel goed, maar door middel van hartfilmpjes en andere testen wordt er zoveel mogelijk risico uitgesloten. Het oordeel is geruststellend, want er komt niets geks aan het licht.

Herfst:

Training, training en training. Team NL traint op elk vrij moment. Hoewel de mannen kunnen rijden als de beste zijn tips & tricks van professionals nog altijd zeer welkom. Ze gaan dan ook onder andere in de trial-leer bij Peter van der Sluis. Ook leerzaam zijn de offroadritten die in de herfst en winter worden verreden. En jawel, daarbij rijden ze te midden van louter enduromachines gewoon mee op de F850GS’en!

29 oktober 2019:

Nikki van der Spek rijdt zich in Spanje naar een tweede plek in de Female Qualifier en verzekert zichzelf daarmee van een ticket naar Nieuw-Zeeland. Team NL is plots uitgebreid met een vierde Nederlander! Ze vormt met Claire Bichard uit Frankrijk en Isabella Rivas uit Colombia het Female-team. Petra Kroon grijpt helaas naast een startbewijs.

9 februari 2020

Begin februari gaat het dan echt gebeuren in Nieuw-Zeeland, Team NL zal proberen om in zijn eerste deelname direct te zegevieren. Of dat reëel is? We vragen het de deelnemers in interviews waarin we ze nog even aan je voorstellen, de komende dagen op Motor.NL. Vanaf 9 februari vind je elke dag op Motor.NL een video-update over de spannende strijd!

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image