Aftellen naar de TT: zaterdag

Het lijkt haast overbodig om het te melden, maar zaterdag is de dag waar het allemaal om draait deze week: de racedag. Voor de 84e keer wordt dan de TT verreden. Sinds 1949 telt de TT mee voor het wereldkampioenschap wegrace. Assen is het enige circuit ter wereld dat vanaf de instelling van het WK wegrace elk jaar een Grand Prix heeft georganiseerd. Dan zullen we zien of de rijders de verwachtingen na de kwalificaties van vrijdag waar kunnen maken. Wie op tijd op het circuit is kan vanaf 08.40 uur de warm-up-trainingen volgen. De eerste start is om 11.00 uur (Moto3). Daarna volgen de Moto2 (12.20 uur), de MotoGP (14.00 uur), de tweede race van de Red Bull MotoGP Rookies (15.30) en de race meetellend voor het ONK Dutch Supersport gaat om 16.30 uur van start

Let op: al ver voor Assen worden radars opgesteld. Hou je aan de snelheid (ook op de terugweg!), want doe je dat niet, dan heb je grote kans dat je kort na de TT post uit Leeuwarden krijgt van het CJIB. Dat zou zonde zijn, want je geld kun je wel beter besteden.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.