donderdag 28 maart 2024

Aftellen naar de TT: zaterdag

Het lijkt haast overbodig om het te melden, maar zaterdag is de dag waar het allemaal om draait deze week: de racedag. Voor de 84e keer wordt dan de TT verreden. Sinds 1949 telt de TT mee voor het wereldkampioenschap wegrace. Assen is het enige circuit ter wereld dat vanaf de instelling van het WK wegrace elk jaar een Grand Prix heeft georganiseerd. Dan zullen we zien of de rijders de verwachtingen na de kwalificaties van vrijdag waar kunnen maken. Wie op tijd op het circuit is kan vanaf 08.40 uur de warm-up-trainingen volgen. De eerste start is om 11.00 uur (Moto3). Daarna volgen de Moto2 (12.20 uur), de MotoGP (14.00 uur), de tweede race van de Red Bull MotoGP Rookies (15.30) en de race meetellend voor het ONK Dutch Supersport gaat om 16.30 uur van start

Let op: al ver voor Assen worden radars opgesteld. Hou je aan de snelheid (ook op de terugweg!), want doe je dat niet, dan heb je grote kans dat je kort na de TT post uit Leeuwarden krijgt van het CJIB. Dat zou zonde zijn, want je geld kun je wel beter besteden.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen