donderdag 25 april 2024

Gaafste stunts ooit!

Binnen de freestyle motorcross staat het Red Bull X-Fighters hoog aangeschreven met ’s werelds beste rijders in een wereldwijde tour. Het evenement in deze tour dat toch wel mag worden aangemerkt als het neusje van de zalm is toch wel de wedstrijd in Madrid die gehouden wordt in een bijna honderd jaar oude stierenvecht-arena. De setting kan bijna niet perfecter!

Redacteur Tim Dekkers liet de TT Assen schieten om erbij te kunnen zijn vannacht en als we zijn enthousiaste reactie in louter superlatieven mogen geloven, was het een legendarisch moment:

‘Dit is een evenement wat iedereen eens in z’n leven bezocht moet hebben en niet alleen motorrijders. Je verwacht dat je het na een aantal backflips wel gezien hebt, maar je zit tot het laatst op het puntje van je stoel. Wat een actie en vooral wat een ongelofelijke stunts. je houdt het vaak niet voor mogelijk dat ze heelhuids zullen landen. Het Spaanse publiek is waanzinnig, zo enthousiast is geen enkele Nederlander, zelfs niet tijdens het WK voetbal! 20.000 man, uitzinnig, in zo’n oude arena; echt, dat moet je gevoeld hebben!

Als hij weer een beetje is bijgekomen van z’n adrenalinekick en minder strak staat van de Red Bull, komt er nog een uitgebreider verslag met waanzinnige foto’s op papier, inclusief een interview met de jury. Voor nu houden we het even bij deze sfeervolle foto en onderstaand filmpje waarin je getuige bent van een nog nooit uitgevoerde stunt die rijder Tom Pagès rechstreeks naar de overwinning leidde. Hij presteerde het onmogelijke door als eerste met een motorfiets een Bikeflip te maken, dus de motor om zichzelf te laten draaien. Eh, moeilijk uit te leggen, dus bekijk snel het filmpje!

 

 



*UPDATE*

In Madrid werd geschiedenis geschreven. Highlights van de meest memorabele strijd ooit in Red Bull X-Fighters.

 



Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen