Gaafste stunts ooit!

Binnen de freestyle motorcross staat het Red Bull X-Fighters hoog aangeschreven met ‘s werelds beste rijders in een wereldwijde tour. Het evenement in deze tour dat toch wel mag worden aangemerkt als het neusje van de zalm is toch wel de wedstrijd in Madrid die gehouden wordt in een bijna honderd jaar oude stierenvecht-arena. De setting kan bijna niet perfecter!

Redacteur Tim Dekkers liet de TT Assen schieten om erbij te kunnen zijn vannacht en als we zijn enthousiaste reactie in louter superlatieven mogen geloven, was het een legendarisch moment:

‘Dit is een evenement wat iedereen eens in z’n leven bezocht moet hebben en niet alleen motorrijders. Je verwacht dat je het na een aantal backflips wel gezien hebt, maar je zit tot het laatst op het puntje van je stoel. Wat een actie en vooral wat een ongelofelijke stunts. je houdt het vaak niet voor mogelijk dat ze heelhuids zullen landen. Het Spaanse publiek is waanzinnig, zo enthousiast is geen enkele Nederlander, zelfs niet tijdens het WK voetbal! 20.000 man, uitzinnig, in zo’n oude arena; echt, dat moet je gevoeld hebben!

Als hij weer een beetje is bijgekomen van z’n adrenalinekick en minder strak staat van de Red Bull, komt er nog een uitgebreider verslag met waanzinnige foto’s op papier, inclusief een interview met de jury. Voor nu houden we het even bij deze sfeervolle foto en onderstaand filmpje waarin je getuige bent van een nog nooit uitgevoerde stunt die rijder Tom Pagès rechstreeks naar de overwinning leidde. Hij presteerde het onmogelijke door als eerste met een motorfiets een Bikeflip te maken, dus de motor om zichzelf te laten draaien. Eh, moeilijk uit te leggen, dus bekijk snel het filmpje!

 

 *UPDATE*

In Madrid werd geschiedenis geschreven. Highlights van de meest memorabele strijd ooit in Red Bull X-Fighters.

 MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.