Ago’s driecilinder-MV kopen?

Eerst één ding de wereld uit; het betreft hier een replica en dus niet de echte, maar evengoed kan deze MV Agusta driepits GP-racer van jou zijn, mits je een vette tweehonderd ophoest. Maar wie betaalt dat voor ‘zomaar een replica’? Niemand, maar dit is niet zomaar een replica…

Ezio en Maurizio Mascheroni en Enrico Sironi zullen qua naam niet direct een belletje doen rinkelen, maar Sironi was bijvoorbeeld betrokken bij het origineel, aangezien graaf Agusta indertijd enkel de beste technische mensen om zich heen verzamelden. De drie heren zijn de drijvende kracht achter HRT, dat in 2010 dit prachtige replica-model van de originele MV Agusta triple van Ago maakte. En ondanks dat de motor één op één gelijk is aan de motor die voor het laatst in 1974 geracet werd, is hij compleet nieuw.

Er is namelijk gebruik gemaakt van de originele tekeningen, waarna middels nieuw gemaakte gietmallen een compleet uit aluminium en magnesium opgetrokken motorblok gemaakt werd. Het frame volgt eenzelfde plan, op basis van de originele tekeningen. Eigenlijk alles is als het origineel, tot aan de Ceriani-voorvork en Borrani-wielen aan toe. Enkel de moderna Avon-banden en Dell’Orto-carburateurs voldoen niet aan het silhouette van de oude.

ONDER DE HAMER
Op 27 mei kan de machine van vijftienvoudig GP-wereldkampioen Giacomo Agostini – die hem meteen moest hebben, toen hij de replica in 2010 langs zag komen – wel eens goed geld op gaan brengen. RM Sotheby’s zal de veiling houden in Villa Erba aan het Comomeer. Zoals altijd doet Sotheby’s een schatting van de verwachte opbrengst, en ze zijn scheutig.

Naar verwachting zal de MV Agusta een bedrag van zeker 200.000 euro, tot wel een kwart miljoen opbrengen. En dat is dan een eervol verzorgde namaak, hè? Kun je nagaan voor wat voor bedrag het origineel nog van hand zou wisselen.

Kijk voor meer informatie, en nog veel meer moois, op de website van het veilinghuis.

Foto’s: HRT en Sotheby’s

[justified_image_grid ids=24638,24639,24640,24641,24642,24643,24644,24645]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?