maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Van der Mark wil kunnen genieten van thuisrace

Aankomend weekend maakt het Drentse circuit zich op de Nederlandse ronde van het WK Superbike. Michael van der Mark zal voor het eerst in zijn carrière op de Asser startlijn verschijnen met de Yamaha. Na zijn vrij sterke optreden op Aragon en met zijn ervaring op zijn thuiscircuit heeft de Rotterdammer veel vertrouwen in aankomend weekend. De Yamaha-rijder heeft dan ook goede kaarten in handen om minimaal voor een podiumplaats te kunnen rijden. 

“Ik kijk echt uit naar mijn thuisrace. Het is altijd zeer bijzonder om te kunnen racen voor mijn thuispubliek. Na de goede resultaten en de goede test op Aragon, heb ik veel vertrouwen in komend weekeinde. De YZF-R1 begint steeds meer als mijn motorfiets aan te voelen en dat moet met het circuit van Assen een goede combinatie kunnen zijn. Hopelijk kunnen we onze beste resultaten van het seizoen behalen en kan ik echt genieten van mijn thuisrace”, aldus Van der Mark.

De tussenstand in het WK Superbike (positie, rijder, punten, fabrikant):

1. Jonathan Rea (145) Kawasaki

2. Chaz Davies (95) Ducati

3. Tom Sykes (91) Kawasaki

4. Marco Melandri (81) Ducati

5. Alex Lowes (65) Yamaha

6. Michael van der Mark (49) Yamaha

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen