Van der Mark wil kunnen genieten van thuisrace

Aankomend weekend maakt het Drentse circuit zich op de Nederlandse ronde van het WK Superbike. Michael van der Mark zal voor het eerst in zijn carrière op de Asser startlijn verschijnen met de Yamaha. Na zijn vrij sterke optreden op Aragon en met zijn ervaring op zijn thuiscircuit heeft de Rotterdammer veel vertrouwen in aankomend weekend. De Yamaha-rijder heeft dan ook goede kaarten in handen om minimaal voor een podiumplaats te kunnen rijden. 

“Ik kijk echt uit naar mijn thuisrace. Het is altijd zeer bijzonder om te kunnen racen voor mijn thuispubliek. Na de goede resultaten en de goede test op Aragon, heb ik veel vertrouwen in komend weekeinde. De YZF-R1 begint steeds meer als mijn motorfiets aan te voelen en dat moet met het circuit van Assen een goede combinatie kunnen zijn. Hopelijk kunnen we onze beste resultaten van het seizoen behalen en kan ik echt genieten van mijn thuisrace”, aldus Van der Mark.

De tussenstand in het WK Superbike (positie, rijder, punten, fabrikant):

1. Jonathan Rea (145) Kawasaki

2. Chaz Davies (95) Ducati

3. Tom Sykes (91) Kawasaki

4. Marco Melandri (81) Ducati

5. Alex Lowes (65) Yamaha

6. Michael van der Mark (49) Yamaha

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.