AGV 2.0

De ontwikkeling van een nieuwe motorhelm kost soms meer tijd dan een nieuw model motorfiets. Zo ook de nieuwe topper van AGV, de Pista. De Pista is ontworpen met gebruik van AGV Standaards, het nieuwe ontwikkelingsprogramma. De Pista is dan ook niet meer ontworpen rond de buitenschaal, maar juist ‘van binnen uit’.

Beginnend bij de kussens en voering die direct in contact komen met het hoofd, de kussens en laag valbescherming en pas als laatste de buitenschaal. De bijgeleverde PDF leest als een spannend boek; alles is scherper, beter, kleiner, lichter en functioneler dan het vorige model; zo is het blikveld groter, is er meer ventilatie, het frontaal oppervlak kleiner en zo kunnen we nog wel een poosje doorgaan.

Rossi is er in ieder geval tevreden over. De AGV Pista zal eind dit jaar na 36 maanden ontwikkelen beschikbaar zijn, een prijs is nog niet bekend, maar zoals altijd; zodra we meer weten zullen we het zeker delen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.