16.9 C
Nederland
maandag 16 mei 2022

AGV 2.0

De ontwikkeling van een nieuwe motorhelm kost soms meer tijd dan een nieuw model motorfiets. Zo ook de nieuwe topper van AGV, de Pista. De Pista is ontworpen met gebruik van AGV Standaards, het nieuwe ontwikkelingsprogramma. De Pista is dan ook niet meer ontworpen rond de buitenschaal, maar juist ‘van binnen uit’.

Beginnend bij de kussens en voering die direct in contact komen met het hoofd, de kussens en laag valbescherming en pas als laatste de buitenschaal. De bijgeleverde PDF leest als een spannend boek; alles is scherper, beter, kleiner, lichter en functioneler dan het vorige model; zo is het blikveld groter, is er meer ventilatie, het frontaal oppervlak kleiner en zo kunnen we nog wel een poosje doorgaan.

Rossi is er in ieder geval tevreden over. De AGV Pista zal eind dit jaar na 36 maanden ontwikkelen beschikbaar zijn, een prijs is nog niet bekend, maar zoals altijd; zodra we meer weten zullen we het zeker delen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen