Airbus bouwt 3D-geprinte motorfiets

Of ja, Airbus… of ja, motorfiets… AP Works is een dochterfirma van Airbus, en zij maken nu deze 3D-geprinte machine. Je kunt het een motorfiets noemen. AP Works doet dat dan ook en ook de noemer Light Rider gaat op.

De Light Rider heeft een 3D-geprint aluminium frame dat slechts zes kilo in de schaal legt. Het speciale printbare aluminium zorgt voor een stijfheid vergelijkbaar aan titanium, wat dus betekent het zowel licht als sterk is. Het betekent ook dat de prijs er niet vriendelijker op wordt.

Vooral het rijwielgedeelte verraadt dat het hier toch niet echt om een motor gaat, want de Rockshox-vering komt rechtstreeks uit de schappen van je lokale mountainbike-dealer. De remmen zijn ook van het mountainbike soort.

De Light Rider is uitgerust met een 6 kW-elektromotor wat een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur oplevert. Actieradius wordt geschat op vijftig kilometer en de accu is eenvoudig te verwisselen.

AP Works gaat er vijftig bouwen en de prijs. Tja, 55.000 dollar is de opgave.

Foto: AP Works

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.