Custom: BMW R5 Hommage

Op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este aan het Comomeer in Italië heeft BMW de afgelopen jaren best wat interessant gepresenteerd; de Concept 90, Concept Roadster en Concept 101. Er werd dus best wel wat verwacht toen BMW vertelde wederom present te zijn op Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

En wat men van BMW Motorrad presenteerde was zeker interessant. Ter ere van het 80-jarige bestaan van de BMW R5 werd de R5 Hommage gebouwd en om vervolgens op het Concorso ten tonele te verschijnen. En een treffender naam had de R5 Hommage niet kunnen krijgen, want een hommage is het zeker.

Op het eerste gezicht is de R5 Hommage net zijn 80-jaar oude voorganger – en in de basis is het dat ook – alleen is werkelijk alles vernieuwd en verbeterd. Daarnaast heeft R5 Hommage van BMW ook moderne remmerij, vering en verlichting gekregen, die desalniettemin allemaal in de pas lopen met de lijnen en stijlen van weleer.

Alleen de klap op de vuurpijl is toch wel dat deze R5 op het volledig vers opgebouwde 500cc boxer-twinblok een compressor heeft. Omdat het kan zeg maar. 

Foto’s: BMW Motorrad

[justified_image_grid ids=23934,23935,23936,23937,23938,23939,23940,23941,23942,23943,23944,23945]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.