donderdag 28 maart 2024

Al 125 duizend boetes op A2 UPDATE

UPDATE 14-10-2011
Voormalig landelijk verkeersofficier van justitie Koos 'Flitspaal' Spee is het absoluut niet eens met de Tweede Kamer die opheldering wil hebben over het 'flitsbeleid' langs de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. Dit meldt De Telegraaf. Het regent op dit stuk weg bonnen sinds hij werd verbreed van zes naar tien banen en de minister van Infrastructuur de maximumsnelheid verlaagde van 120 naar honderd kilometer per uur.

Het gepensioneerde gezicht van het Nederlandse verkeerstoezicht vindt het onjuist dat Kamerleden zich gaan bemoeien met de plekken waar de politie controleert. „De Tweede Kamer is voor het maken van wetten en regels, niet voor de uitvoering ervan”, vindt Spee.

Hij wijst erop dat zonder de lagere maximumsnelheid de hoeveelheid luchtvervuiling rond dit stuk weg boven de wettelijke normen zou uitkomen. Er was dan in zijn optiek helemaal geen wegverbreding gekomen en iedereen had nog in de file gestaan.

UPDATE 11-10-2011
De politie moet haar flitsteams weghalen langs de A2. Dit goede nieuws meldt De Telegraaf. Op andere wegen zijn controles veel harder nodig om de verkeersveiligheid te waarborgen. Dat stelt de Tweede Kamer. Regeringspartij VVD wil opheldering van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) over de bonnenregen op de tienbaansweg tussen Amsterdam en Utrecht, ook PVV, PvdA en SP reageren verbijsterd.

De Telegraaf onthulde maandag dat de verbrede snelweg een ware melkkoe is voor de staatskas. Sinds de openstelling zijn tot nu toe bijna 125.000 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. Cijfers van de KLPD tonen aan dat met 159 flitscontroles bijna om de dag controle op de snelheid werden uitgevoerd.

BERICHT 10-10-2011
Sinds de tot tien banen verbrede A2 tussen Amsterdam en Utrecht vorig jaar augustus werd geopend,  zijn al bijna 125 duizend weggebruikers bekeurd omdat ze er te hard reden. Het Korps Landelijke Politiediensten heeft het afgelopen jaar 159 keer langs deze snelweg gecontroleerd, schrijft De Telegraaf maandag.

Het aantal passanten dat te hard reed is volgens de krant bijna twee keer zo hoog als voordat de rijksweg werd verbreed. Gemiddeld reed één op de tien passanten te hard. Vanaf een snelheid van 108 kilometer per uur wordt een boete van 19 euro uitgedeeld. Als iedere overtreder 108 kilometer per uur reed, heeft dat de staat 2.375.000 euro opgeleverd.

Voor de werkzaamheden gold een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur. Bij de verbreding van de A2 is omliggende gemeentes toegezegd dat de snelheid omlaag gaat naar 100 kilometer per uur om de overlast te beperken. De VVD en de PVV willen de snelheid echter toch optrekken naar 130 kilometer per uur omdat de brede weg zou uitnodigen tot hard rijden. Eerder werd al bekend dat het Openbaar Ministerie trajectcontrole wil invoeren. Die moet vanaf eind volgend jaar operationeel zijn.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen