Motorleven: Jan Manenschijn

‘Zo lang ik mijn been over een buddy heen kan slaan, blijf ik motorrijden.' Toen ik achttien werd, was het motorrijbewijs halen het eerste wat ik deed. Het is een prima beslissing gebleken. Als ik vroeger na een lange werkdag gefrustreerd thuiskwam, pakte ik de motorfiets. Na een rit van vijftig kilometer kwam ik weer helemaal relaxed thuis. Vroeger moest het altijd hard, maar echt heel hard durf ik niet meer. Vroeger was ik van de raceclub, tegenwoordig ben ik van de toerclub. Toch blijft het – ook op dit tempo – genieten.’ Leeftijd75WoonplaatsEnterRijbewijs sinds1963MotorfietsBMW R1150RKilometerstand70.000In bezit ...
‘Zo lang ik mijn been over een buddy heen kan slaan, blijf ik motorrijden.' Toen ik achttien werd, was het motorrijbewijs halen het eerste wat ik deed. Het is een prima beslissing gebleken. Als ik vroeger na een lange werkdag gefrustreerd thuiskwam, pakte ik de motorfiets. Na een rit van vijftig kilometer kwam ik weer helemaal relaxed thuis. Vroeger moest het altijd hard, maar echt heel hard durf ik niet meer. Vroeger was ik van de raceclub, tegenwoordig ben ik van de toerclub. Toch blijft het – ook op dit tempo – genieten.’ Leeftijd75WoonplaatsEnterRijbewijs sinds1963MotorfietsBMW R1150RKilometerstand70.000In bezit sinds2001Aantal gekochte motoren10Aantal verkochte motoren9 ‘Deze R1150R is de eerste motorfiets die ik ooit nieuw kocht. Altijd reed ik afgeragde dingen van anderen, maar een keer in mijn leven wilde ik een nieuwe motorfiets kopen. Het nieuwe is er na 70.000 kilometer wel af. In de Eifel dook ik ooit bepakt en bezakt te hard een bocht in. In het ziekenhuis werd ik wakker. Daar wordt een motor niet mooier van. In mijn wilde jaren vluchtte ik ooit in de mist weg voor de politie. In een bocht knalde ik met mijn Norton op een betonnen paal en eindigde ik zelf aan de overkant van de weg. Ik ben wel weg gebleven van de politie.’ Motorleven: Patrick Hewegh ‘De mooiste tijd op de motor heb ik met de R100RS gehad. Dat is zo’n enorm fijne motor. Het is fijn dat het financieel wat beter ging waardoor ik me die motorfiets kon veroorloven. Daarvoor was het allemaal een beetje muizen.’ Ben jij abonnee van MotorNL en wil je meedoen aan deze rubriek? Stuur ons dan een e-mail: redactie@moto73.nl. Motoren in mijn leven Kreidler (eerste motor)Expres JLOAdler in race-uitvoeringNorton Dominator 600LilacBMW R60/5BMW 75/5Suzuki GL450BMW R100RSBMW R1150R

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Misschien vind je dit ook interessant?