“Alleen als het zeven dagen lang mooi weer is mag hij naar buiten”

Sommige motoren zijn het waard om zuinig op te zijn. De Kawasaki Z1300 van Jan is er zo eentje.

Het was Jan Rijks grote droom toen hij een jaar of achttien was: een Kawasaki Z1300. “Door een poster die ik aan mijn slaapkamermuur had hangen wist ik al dat hij er ooit zou gaan komen.” Inmiddels heeft Jan zijn Z1300 ruim 21 jaar, gekocht van een man die het geld nodig had. Maar dat ging niet zonder slag of stoot: “Die man was helemaal gek van deze motor. Ik heb zeker een half uur in een soort ballotagecommissie gezeten omdat hij wilde weten wat ik met die motor ging doen. Of ik ‘m ging houden of doorverkopen, of ik er goed voor ging zorgen, of hij onder een kleedje binnen mocht blijven als het buiten regende.”

Welke route je ook kiest: www.knmvverzekeringen.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?