vrijdag 1 maart 2024

Alles elektrisch: Yamaha Motors in 2035 CO2-neutraal

Yamaha Motors vervroegt de datum voor koolstofneutraliteit voor alle fabrieken. Een jaar geleden presenteerde ’s werelds op één na grootste motorfietsfabrikant plannen om alle fabrieken in 2050 CO2-neutraal te laten produceren. Nu zegt het in Iwata gevestigde hoofdkantoor van Yamaha Motor dat de datum wordt verkort naar 2035, wat overeenkomt met de pogingen van Europa om de CO2-uitstoot in datzelfde jaar met 78% te verminderen.

Hoe? Hier het overzicht

  • Minimalisering van het energieverbruik door een betere afstemming van de eisen
  • Nauwgezette, automatische uitschakeling van apparatuur wanneer die niet nodig is
  • Minimaal energie verbruikende, maar zeer productieve apparatuur invoeren
  • Overschakelen op hydro-elektrische energie waar mogelijk
  • Meer zonnepanelen installeren en streven naar een wereldwijd gebruik van CO2-neutrale elektriciteit tegen 2030

Het verwachte resultaat van deze stappen tegen 2035 is een vermindering van de CO2-uitstoot met 92% (in vergelijking met 2010) van productieactiviteiten in binnenlandse en internationale Yamaha Motor-fabrieken. Bovendien zullen de resterende CO2-emissies worden gecompenseerd door internationaal erkende methoden om het plan van het bedrijf uit te voeren om CO2-neutraliteit te bereiken in al haar fabrieken.”

We weten misschien niet zeker hoe de korte termijn er voor Yamaha uitziet, maar één ding is zeker: het Elektrische Tijdperk is in aantocht.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen