13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Amerika krijgt Kawasaki Z125

In Japan hadden ze hem al, in Nederland dachten we hem te krijgen, en nu heeft Amerika hem ook; de Kawasaki Z125. En weet je wat? Wij willen hem ook!

Vooruit, meer dan duidelijk van wie ze de formule voor de compacte 125-funbike afgekeken hebben, maar wat maakt het uit? De Honda MSX125 is gewoon een gruwelijk vet apparaatje, of het nu in standaardtrim is of verbouwd tot een scrambler; wij kicken er op.

Overigens komen niet alleen de formule en wat optische zaken overeen tussen de Z125 en de MSX125, want ook technisch vertonen ze gelijkenissen. Beide hebben een 125cc tweekleps viertakt blokje met luchtkoeling, en beide wegen ook zo’n honderd kilo en zijn uitgerust met een vierversnellingsbak. Wel heeft de Kawasaki een – op papier – wat sportiever blokje. Iets grotere boring en een iets hogere compressie, dus naar alle waarschijnlijkheid probeert Kawasaki de volle 11 kW (17 pk) die voor het A1-rijbewijs toegestaan is te benutten, waar de Honda het met 7,1 kW (9,7 pk) doet.

Vooralsnog is er overigens geen enkele solide reden waarom Kawasaki de Z125 naar Nederland zou halen, want een echte verkoopknaller is de Honda MSX ook niet. Maar om hem ons daarom maar te onthouden… zouden we zonde vinden. Wij duimen in elk geval!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen