vrijdag 29 maart 2024

Amsterdam komt met ‘lawaaiflitspaal’ om herrie door motoren tegen te gaan

Er komt een proef met zogenoemde lawaaiflitspalen in Amsterdam. Die moeten de geluidsoverlast door motoren tegengaan. Dat schrijft wethouder Egbert de Vries in een brief aan de gemeenteraad.

De drie lawaaiflitspalen komen tijdelijk te staan bij de RAI in Zuid, de Valkenburgerstraat in het centrum en op Tussen Meer in Nieuw-West. Ze registreren, net als gewone flitspalen, de kentekennummers van overtreders. De palen zullen de gemeente Amsterdam niet direct gouden bergen opleveren; de ‘geflitsten’ krijgen voorlopig nog geen bon op de mat. Niet zolang de boel zich nog in de experimentele fase bevindt.

Waarom we ‘Te luid Geluid Is Uit’ bloedserieus moeten nemen

De overlast van motorvoertuigen was het grootste thema bij de inspraakreacties tijdens de behandeling Actieplan Geluid begin vorig jaar. Er staan boetes op, maar handhaving blijkt (te) complex.

Als de proef slaagt, dan wil De Vries de techniek laten certificeren en definitief inzetten.

Overigens is Amsterdam niet uniek met deze proef. Al in 2020 heeft Rotterdam meerdere ‘geluidscamera’s’ opgehangen in de stad.

Bron: NH nieuws

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen