Andrea Dovizioso verlaat Ducati eind 2020

In 2020 wordt het achtjarige partnerschap tussen Desmo Dovi Ducati Corse beëindigd. De vlag valt na de de laatste race van het MotoGP-seizoen 2020.

Het nieuws werd officieel gemaakt door Dovizioso’s manager Simone Battistella. Die deed eerder nog een poging om het eens te worden met het management van Ducati. Battistella vertelde de omroep Sky Italia dat er gemeenschappelijke basis is gevonden om verder te gaan.

‘We hebben Ducati verteld dat Andrea niet van plan is om door te gaan voor de komende jaren. Hij wil zich vanaf nu alleen nog concentreren op de volgende races. De de voorwaarden om samen door te gaan, bestaan niet meer,’ zei Battistella.

‘Hij zal de MotoGP niet verlaten, ook al zijn er momenteel geen onderhandelingen met andere teams. Dit is een conclusie die in de afgelopen periode is getrokken. Andrea voelt zich veel kalmer nu hij deze beslissing heeft genomen.’

Kort na het interview, verklaarde Ducati namens Ducati Corse Sporting directeur Paolo Ciabatti via haar sociale media kanalen: ‘We ontmoetten Simone vanmorgen bij Red Bull Ring. Helaas vonden we niet de voorwaarden om onze relatie met Dovi voort te zetten na het einde van het huidige contract’.

‘Ducati en Andrea zullen zich nu volledig concentreren op de rest van het seizoen 2020, vanaf de Oostenrijkse GP van morgen. Het gemeenschappelijke doel blijft om meer overwinningen toe te voegen aan de 13 eerste plaatsen die al samen zijn behaald. En we blijven vechten voor de titel tot het einde van het kampioenschap’.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?