donderdag 25 april 2024

Ángel Nieto overleden

De voormalig wereldkampioen Ángel Nieto is donderdagavond 3 augustus 2017 overleden aan zijn verwondingen die hij opliep tijdens een verkeersongeval met zijn quad op 26 juli 2017. Eerder werd donderdag de persconferentie al afgelast over zijn gezondheidstoestand waarbij bekendgemaakt werd dat zijn toestand verslechterde.

Ángel werd in totaal dertien keer wereldkampioen, maar omdat hij heel bijgelovig is sprak hij altijd van 12+1 wereldtitels. Nieto was de eerste Spaanse motorcoureur die aan het wereldkampioenschap mee deed en werd ook de eerste Spaanse wereldkampioen. In de periode tussen 1969 en 1977 was Nieto zes keer de beste coureur in de 50cc, in de periode tussen 1971 en 1984 werd hij zeven keer kampioen in de 125cc. Van de 186 races die Ángel Nieto heeft gereden eindigde hij 139 keer op het podium, waarvan negentig overwinningen. Nieto wist vijftien keer te winnen tijdens de TT in Assen.  

Ángel Nieto wint TT Assen in 1971

Toen hij in 1986 afscheid nam van de motorsport, had hij negentig grandprix overwinningen op zijn naam staan. Ángel Nieto hield zich de laatste jaren bezig met een rol als motorsportcommentator.

Ángel Nieto is 70 jaar geworden. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe de komende tijd met dit zware verlies.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen