zaterdag 15 juni 2024

Anti-lawaaipolitici in Parijs willen een gedeeltelijk verbod op motorfietsen

De gemeenteraad van Parijs, Frankrijk, overweegt naar verluidt om al vanaf deze maand een gedeeltelijk verbod op motorfietsen en scooters binnen de stadsgrenzen in te voeren. Het probleem dat ze willen aanpakken is het lawaai.
Het voorstel richt zich specifiek op motorfietsen en scooters met verbrandingsmotoren. Elektrische motorfietsen, scooters en bromfietsen zouden niet worden getroffen door het voorgestelde verbod.

Volgens het plan zouden motorfietsen en scooters met verbrandingsmotoren tussen 22.00 uur en 07.00 uur ’s nachts niet mogen rijden in Parijs. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het voorgestelde verbod nog geen wet is op dit moment en nog steeds wordt besproken.

Betaald parkeren voor motoren in Parijs. 200.000 parkeerboetes in 3 maanden tijd

Meer geluidsradars

Als het plan wordt ingevoerd, zou het een experimentele periode van één jaar zijn om de effecten te observeren. Ter ondersteuning van deze maatregel wordt aangehaald dat ongeveer 80 procent van de Parijzenaars dagelijks klaagt over geluidsoverlast, maar het is niet duidelijk of dit een overdrijving is. Naast het nachtelijke verbod wil men ook meer geluidsradars plaatsen in de hele stad om handhaving te ondersteunen.

Ondersteuningsprogramma’s

Om mensen met verbrandingsmotoren aan te moedigen andere vormen van vervoer uit te proberen, stelt men voor om de huidige financiële ondersteuningsprogramma’s te verdubbelen. Fietsen van alle soorten, elektrische scooters en elektrische motorfietsen worden gezien als acceptabele alternatieven.

Dit voorstel kan gevolgen hebben voor mensen die ’s nachts werken en afhankelijk zijn van hun motorfiets als vervoermiddel. Het is belangrijk om te overwegen hoe deze maatregel invloed kan hebben op verschillende beroepsgroepen, waaronder broodbakkers die vroeg moeten beginnen met het maken van vers brood. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met de geluidsoverlast waar veel Parijzenaars dagelijks mee te maken hebben. Het is een uitdaging om een balans te vinden tussen de behoeften van verschillende groepen mensen.

Verschillende meningen

De Franse Federatie van Boze Motorrijders (Fédération Française des Motards en Colère in het Frans) heeft in het verleden actie ondernomen tegen beperkingen die zij zien als bedreiging voor de rechten van motorrijders. Het is interessant om op te merken dat er binnen deze federatie verschillende meningen bestaan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen