maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

ANWB-leden worden gladheidsmelder

Vaak wordt er gewaarschuwd voor plaatselijke gladheid maar waar dat precies is, dat is vaak onduidelijk. Zoals vanmorgen bijvoorbeeld. De ANWB wil kijken of leden elkaar willen helpen de plaatselijke gladheid overzichtelijk te maken. Daarom introduceert de ANWB de gladheidsmelder, meldt verkeersnet.nl.

Via de (mobiele) website www.gladheidsmelder.nl of Twitter (#gladheidsmelder) kan iedereen gladde plekken melden en daarbij een onderscheid maken tussen stoep, fietspad en weg. Gladheidsmelder.nl maakt gebruik van Google maps zodat direct zichtbaar is waar het glad is.

De site is ook mobiel beschikbaar zodat onderweg op basis van huidige locatie gladheid kan worden doorgegeven of naar meldingen gezocht kan worden. Op basis van deze info kan een reis worden uitgesteld of een ander vervoermiddel worden gekozen.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen