ANWB-leden worden gladheidsmelder

Vaak wordt er gewaarschuwd voor plaatselijke gladheid maar waar dat precies is, dat is vaak onduidelijk. Zoals vanmorgen bijvoorbeeld. De ANWB wil kijken of leden elkaar willen helpen de plaatselijke gladheid overzichtelijk te maken. Daarom introduceert de ANWB de gladheidsmelder, meldt verkeersnet.nl.

Via de (mobiele) website www.gladheidsmelder.nl of Twitter (#gladheidsmelder) kan iedereen gladde plekken melden en daarbij een onderscheid maken tussen stoep, fietspad en weg. Gladheidsmelder.nl maakt gebruik van Google maps zodat direct zichtbaar is waar het glad is.

De site is ook mobiel beschikbaar zodat onderweg op basis van huidige locatie gladheid kan worden doorgegeven of naar meldingen gezocht kan worden. Op basis van deze info kan een reis worden uitgesteld of een ander vervoermiddel worden gekozen.

Foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.