Trajectcheck op 130 km-snelwegen

Op alle snelwegen waarop 130 kilometer per uur mag worden gereden, komen binnenkort trajectcontrolesystemen. Dat zegt Willebrord Freijsen, hoofd van het Team Verkeer van het Landelijk Parket aldus De Telegraaf.

De landelijke verkeersofficier zegt in de Stentor dat handhaving onlosmakelijk onderdeel is van de proef om op acht snelwegen de maximum snelheid te verruimen. Volgens Freijsen wordt trajectcontrole door automobilisten beter geaccepteerd dan flitspalen.

Er mag op dit moment op delen van de A2, A6, A7, A16, A17, A32, A37 en A58 130 kilometer per uur worden gereden. Soms alleen 's nachts.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.