13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Aprilia-coureurs klaar voor Assen

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Het wereldkampioenschap voor van serieproductie motoren afgeleide racemotoren doet komend weekend het historische TT-Circuit van Assen aan. De fameuze omloop is daarmee het decor voor de derde ronde uit het WK Superbike 2014. Het circuit in Drenthe wordt ook wel de Universiteit van het motorracen genoemd en is vaak het toneel geweest van een heldhaftige strijd om topposities, het gehele weekend gadegeslagen door duizenden fans langs de baan. De races op Assen zijn zonder uitzondering altijd spannend en veelal wordt de strijd pas beslist als de coureurs voor de laatste maal de eindstreep passeren. Een onvoorspelbare factor is in ons land altijd het weer en komend weekend lijken de weersomstandigheden opnieuw een beslissende rol te kunnen gaan spelen.

Voor de rijders van Aprilia Racing betekent de derde ronde een belangrijke tweesprong. Na de excellente start in Australië met een overwinning en twee podiumplaatsen leverde Aragon zowel ups als downs op. Positief was het feit dat Melandri in de tweede race tot aan de laatste bocht kon strijden om de zege. Assen zal dan ook belangrijk zijn voor Melandri en Guintoli om aan te tonen dat beiden aanspraak kunnen maken op de overwinning.

In Aragon liet Marco Melandri, in zijn eerste jaar op de RSV4, zien dat hij de snelheid en het inzicht heeft om het erepodium te kunnen bestijgen. Op het technische circuit met vloeiende bochten in Assen zou de ervaring van de Italiaan wel eens voor het verschil kunnen zorgen.

Marco Melandri: “Assen is een unieke baan en om hier aan de start te verschijnen na een race zoals in Aragon motiveert echt en zorgt ervoor dat ik nog beter wil presteren. Ik hoop dat het weer niet al te wisselvallig is en dat ik mij goed kan kwalificeren, want inhalen op Assen is geen eenvoudige zaak. Mijn Aprilia RSV4 is er in ieder geval klaar voor en ik kijk er naar uit om weer in actie te komen.”

Voor Sylvain Guintoli is Assen een speciaal circuit waar hij in 2003 zijn eerste podiumplaats in het WK haalde (in de 250 cc klasse met Aprilia). De coureur uit Frankrijk mikt komend weekend op minimaal een podiumplaats.

Sylvain Guintoli: “We hadden het moeilijk in Aragon, maar op dat soort momenten leer je te vechten om beter te worden. Het TT Circuit is voor mij speciaal. Ik stond hier in 2003 met een Aprilia voor het eerst op het podium van een WK-race en twee jaar geleden boekte ik hier mijn eerste WK Superbike overwinning. Ik kijk er naar uit om weer in Assen te racen, een fantastisch circuit dat garant staat voor motorsport van topniveau.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen