Aprilia komt met superscooter

Aprilia heeft de komst van de SVR850 scooter, een dikke 850 cc tweecilinder, bevestigd. Opvallend? Nee, verre van zelfs! Want eigenlijk is de SVR850 een Gilera GP800 met een ander merklogo, iets meer cc’s en een verschillende kleurstelling… Aangezien zowel Aprilia als Gilera onder de Piaggio-groep vallen, is een rekensom snel gemaakt.

Verder heeft het bodywork natuurlijk erg veel weg van de RSV4 Superbike. Het blok is een 850cc, 90 graden twin met vier kleppen per cilinder en injectie. Het maximaal vermogen is volgens opgave 76 pk bij 7.750 toeren per minuut. Het maximale koppel bedraagt 76,5 Nm. Dit bij 6.000 toeren per minuut.

Meer op de EICMA.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?