maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Aprilia komt met superscooter

Aprilia heeft de komst van de SVR850 scooter, een dikke 850 cc tweecilinder, bevestigd. Opvallend? Nee, verre van zelfs! Want eigenlijk is de SVR850 een Gilera GP800 met een ander merklogo, iets meer cc’s en een verschillende kleurstelling… Aangezien zowel Aprilia als Gilera onder de Piaggio-groep vallen, is een rekensom snel gemaakt.

Verder heeft het bodywork natuurlijk erg veel weg van de RSV4 Superbike. Het blok is een 850cc, 90 graden twin met vier kleppen per cilinder en injectie. Het maximaal vermogen is volgens opgave 76 pk bij 7.750 toeren per minuut. Het maximale koppel bedraagt 76,5 Nm. Dit bij 6.000 toeren per minuut.

Meer op de EICMA.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen