maandag 15 april 2024

Aprilia-museum voor Noale

Al enige tijd leeft in de stad Noale de wens van een Aprilia-museum. De burgemeester van Noale Patrizia Andreotti en haar plaatsvervanger Alessandra Dini zagen, na een rondleiding door de raceafdeling, de mogelijkheid om een permanente tentoonstelling in te richten om de vele lege ruimten in het gebouw op te vullen. De begane grond en de bovenverdieping van het gebouw lijken de meest geschikte plaatsen om honderden unieke Aprilia-modellen onder te brengen.

Met een Aprilia-museum zou Noale aanzienlijk aantrekkelijker worden voor toeristen. ‘Een museum past in het plan om het motortoerisme in en rond Noale te promoten. Het plan is al voorgelegd aan het bevoegde ministerie. We zoeken nu fondsen die we investeren in de promotie van Noale en omgeving, ‘ vertelt locoburgemeester Alessandra Dini aan LaNuovaVenezia. De investering van het museum zou ten laste moeten komen van Aprilia.

Twee decennia geleden deed Piaggio hetzelfde in Pontedera. Daar werd in 2000 een 5.000 vierkante meter groot Piaggio-museum geopend, dat in 2018 werd gerenoveerd. De collectie bestaat uit 250 tentoongestelde voorwerpen, die jaarlijks 700.000 bezoekers weet te trekken. Ook in Noale is er geen gebrek aan ‘goodies’ voor de fans en anderen om te zien.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen