Aprilia-museum voor Noale

Al enige tijd leeft in de stad Noale de wens van een Aprilia-museum. De burgemeester van Noale Patrizia Andreotti en haar plaatsvervanger Alessandra Dini zagen, na een rondleiding door de raceafdeling, de mogelijkheid om een permanente tentoonstelling in te richten om de vele lege ruimten in het gebouw op te vullen. De begane grond en de bovenverdieping van het gebouw lijken de meest geschikte plaatsen om honderden unieke Aprilia-modellen onder te brengen.

Met een Aprilia-museum zou Noale aanzienlijk aantrekkelijker worden voor toeristen. ‘Een museum past in het plan om het motortoerisme in en rond Noale te promoten. Het plan is al voorgelegd aan het bevoegde ministerie. We zoeken nu fondsen die we investeren in de promotie van Noale en omgeving, ‘ vertelt locoburgemeester Alessandra Dini aan LaNuovaVenezia. De investering van het museum zou ten laste moeten komen van Aprilia.

Twee decennia geleden deed Piaggio hetzelfde in Pontedera. Daar werd in 2000 een 5.000 vierkante meter groot Piaggio-museum geopend, dat in 2018 werd gerenoveerd. De collectie bestaat uit 250 tentoongestelde voorwerpen, die jaarlijks 700.000 bezoekers weet te trekken. Ook in Noale is er geen gebrek aan ‘goodies’ voor de fans en anderen om te zien.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?