donderdag 2 februari 2023

Aprilia: Het sportmotorenmerk bij uitstek presenteert de RS 660

Een nieuw sportiviteitsconcept gebaseerd op een uitmuntende vermogen/gewichtshouding om voor iedereen toegankelijke emoties op te roepen.

Superslank chassis, gering gewicht, nieuw 100 PK tweecilinderblok, premium elektronica en een spectaculaire nieuwe kleur als nieuw stilistisch en sportief referentiepunt: de RS 660 is de essentie van het merk Aprilia, de perfecte combinatie van innovatie, technologie en design.

Een nieuw tijdperk breekt aan voor Aprilia. Op een volledig nieuwe technische basis, gevormd door de gloednieuwe parallelle 660 cc-tweecilinder van 100 pk, ontwikkelt zich een generatie van lichte en krachtige motorfietsen met een gewaagde en technologisch zeer geavanceerde lijn. Het betekent de terugkeer naar de middelzware motoren en het rijplezier van alledag.
De Aprilia RS 660 is de eerste van een gloednieuwe reeks motorfietsen, het antwoord op de behoefte van de nieuwe generaties naar leuke, makkelijke en bevredigende motoren die spannend zijn op de weg maar ook bij uitstapjes op het circuit.
De RS 660 is een moderne interpretatie van het concept van sportiviteit en legt de nadruk op een uitstekende vermogen/gewichtsverhouding om sterke, maar goed hanteerbare en daarom voor iedereen toegankelijke emoties op te roepen. Beginnend bij de stijl is al een onmiskenbare motor, want de technologisch en stilistisch futuristische waarden van Aprilia vinden we van oudsher ook in de kleurstellingen.

Aprilia brak als eerste fabrikant het zwart en rood monopolie met de fantastische kleuren van de jaren 90 en pakt nu zijn stilistische leiderschapsrol weer op met het debuut van de kleur Acid Gold voor de RS 660. Een in de motorwereld nooit eerder vertoonde kleur die de meest actuele sportiviteit interpreteert en nieuwe criteria formuleert voor de sportieve stijl van ‘high performance’ motorfietsen.

Zo wakkert de RS 660 het genot en dagelijkse plezier van de sportmotor weer aan.
Het is een nieuw idee van sportiviteit, een uitstekende allroundmotor voor het dagelijkse gebruik of de zwaarste beproevingen die altijd vermaak en spanning biedt. Als eerste van zijn klasse biedt de RS 660 hoogwaardige technische hulpmiddelen waarmee Aprilia zijn ervaring in de wereldkampioenschappen in dienst stelt van het plezier op de weg. Een perfecte formule voor maximaal rijplezier, aangevuld met een laag rijklaargewicht van slechts 183 kg en een APRC-elektronicapakket dat ook in hogere categorieën tot de top zou horen.

Ook met zijn stijl onderscheidt de Aprilia RS 660 zich duidelijk en dicteert hij de vormen van de toekomstige sportmotoren van Aprilia. De lijn is innovatief, elegant en honderd procent sportief. Het eerste doel van het Centro Stile van Aprilia was het vinden van dynamische en moderne vormen met weinig oppervlakken, maar zonder te overdrijven om, ook op een sportmotor, de rijder en passagier zitruimte en comfort te bieden en er tegelijkertijd het lichte gewicht en de compactheid van te benadrukken.

In de hoofdkenmerken van de kuip zien we de typische kenmerken van de sportieve Aprilia’s, zoals de voorste optische groep met drievoudige LED-koplampunit met dagrijverlichting (DRL) langs de omtrek van de twee hoofdlampen, die de RS 660 onder alle lichtomstandigheden onmiddellijk herkenbaar maakt.

De Aprilia RS 660 debuteert met een volledig nieuwe motor die op een complete reeks van nieuwe motorfietsen gemonteerd gaat worden.
Het is een heel compact dwarsgeplaats, parallel tweecilinderblok van 660 cc van de laatste generatie, afgeleid van de voorste bank van de 1100 cc V4, waarvan hij ook de concepten en afmetingen volgt, en met Euro 5-typegoedkeuring.

Een ander uniek kenmerk van de Aprilia RS 660 zijn de elektronische systemen om de prestaties en veiligheid te verbeteren. Dit zijn de meest complete systemen momenteel beschikbaar in de categorie en zelfs beter dan die op sommige supersportmotoren van de superbikeklasse.

Aprilia heeft een unieke geschiedenis voor wat betreft de graphics en kleurstellingen en is met zijn stilistische keuzes altijd een trendsetter geweest. Het kleurengamma van de Aprilia RS 660 is nu uitgebreid met het originele Acid Gold, de beste kleur om het dynamische en jonge karakter van de RS 660 te presenteren en de ontwerpkarakteristieken van de nieuwe Aprilia nog verder te onderstrepen.
De Aprilia RS 660 is beschikbaar in twee andere grafische varianten: Lava Red en Apex Black.
De Aprilia RS 660 is ook verkrijgbaar met een 95 pk motor met mogelijkheid tot begrenzing, waarop alle andere technische kenmerken ongewijzigd blijven en die dus ideaal is voor de beginnende rijders.

Vanaf heden is de Aprilia RS 660 te bewonderen bij de officiële Aprilia-dealers.

Op dit moment is er een RS 660 pre-booking aanbod. Als u nog niet besteld heeft, doe dat snel! U heeft nog tot en met maandag 9 november de tijd! 

Na deze datum kunt u natuurlijk altijd naar uw officiële Aprilia dealer gaan om de RS 660 in de showroom te bewonderen, een proefrit in te plannen of om een RS 660 te bestellen: https://www.aprilia.com/nl_NL/landing/RS-660/

Aprilia RS 660
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen