zondag 25 februari 2024

Pirovani’s Replica R1 brengt €27.000,- euro op

Yamaha Motor Europe is blij dat de speciale ‘Piro’ Replica R1, gemaakt ter ere van wijlen Fabrizio Pirovano voor de terugkeer van de FIM Superbike World Championship naar Estoril, 27 jaar na zijn 10e en laatste WorldSBK-overwinning, op een veiling is verkocht voor €27.000,- is verkocht. Alle opbrengsten naar het goede doel gaan. 

Na de WorldSBK-finale van 2020 in Estoril, waar Pirovano’s goede vriend Alessandro Gramigni de replica R1 voor een ereronde over het circuit reed, werd de motor geveild voor de hoogste bieder.

De ‘Piro’ Replica Yamaha R1Hij werd verkocht aan een anonieme koper, voor € 27.000,-. De opbengst wordt gedoneerd aan de liefdadigheidsinstelling voor kankeronderzoek Fondazione Oncologia Niguarda Onlus. Deze wordt door de Pirovano-familie sinds het overlijden van Fabrizio ondergesteund.

De ‘Piro’ Replica R1 is gebaseerd op een standaard Yamaha R1, met de beroemde witte, roze en blauwe kleurstelling van Pirovano’s race-winnende #5 Yamaha YZF 750 SP. De Italiaan streed in de beginjaren van de WorldSBK met Yamaha en eindigde tweemaal als tweede. Hij ging in 2006 met pensioen en overleed helaas in 2016 aan kanker.

Andrea Dosoli, Yamaha Motor Europe Road Racing Manager

‘Er was veel belangstelling voor de ‘Piro’ Replica R1 en we zijn blij dat iemand de mogelijkheid heeft om zo’n unieke fiets te bezitten. Het is op een emotionele reis geweest sinds het ontstaan en de onthulling ervan in Portugal. We zijn er ook trots op dat we zo’n belangrijk en goed doel als Fondazione Oncologia Niguarda Onlus kunnen steunen. Dat is precies wat Fabrizio gewild zou hebben.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen