maandag 27 mei 2024

Als Motor.NL Riders Club VIP bij de Dutch TT op Assen

Waar je ook zit langs het circuit, de Dutch TT is altijd bijzonder. Maar het kan altijd specialer, met als ultieme droom voor iedere MotoGP-liefhebber VIP-kaarten. Voor vier Motor.NL Riders Club-leden kwam deze droom uit, met exclusieve toegang tot de hospitality van het Team Suzuki Ecstar in de Geert Timmer-bocht – met alle luxe erop en eraan – en zelfs een bezoek aan het normaal hermetisch afgesloten paddock én de normaal nooit toegankelijke pitbox. Dat levert drie bijzondere verhalen van drie zéér bijzondere dagen op.

Als Riders Club-VIP bij het WorldSBK Assen

Fokko: ‘Je kon de rijders haast aanraken.’

De ervaringen van… Motor.NL Riders Club-lid Fokko Stalman

‘Al vanaf mijn achtste – ik ben nu 42 – bezoek ik jaarlijks de TT van Assen, maar dit jaar was extra speciaal. Na veel te lang uitstellen, heb ik dit jaar mijn motorrijbewijs behaald en een lang gekoesterde jongensdroom ging in vervulling toen ik mijn Suzuki 650 Bandit op de parkeerplaats achter de hoofdtribune van het TT Circuit mocht parkeren. Eindelijk! Om het nog mooier te maken had ik ook nog VIP-kaarten gewonnen via de Motor.NL Riders Club. Samen met mijn broertje – die met zijn Triumph Tiger 1050 was – gingen we richting het VIP-gebouw waar we door Suzuki gastvrij welkom werden geheten. Vanuit hun VIP-ruimte konden we de trainingen bekijken. Met alle regen op vrijdagochtend was het aangenaam vertoeven op het overdekte terras en terwijl we genoten van de trainingen, werden we voorzien van een hapje en een drankje. We hadden een prachtig zicht op de Geert Timmer-bocht en bij het binnenrijden van de pits kon je de rijders haast aanraken. Erg bijzonder om zo dichtbij te zitten. In de middag hebben we het dakterras van het VIP-gebouw beklommen en hadden een mooi overzicht op een groot deel van het circuit en de bedrijvigheid in de paddock. Aan het einde van de middag kwam de kers op de taart. We kregen een rondleiding over de paddock waar we onder anderen Joan Mir en Miguel Oliveira tegenkwamen. Bij Team Suzuki Ecstar mochten we in de truck en zelfs in de pitbox kijken. Geweldig gaaf om te zien hoe zo’n team alles op alles zet om twee motoren te laten racen. We kijken terug op een enerverende dag motorgeweld in Assen en namen dankzij de Motor.NL Riders Club een paar bijzondere herinneringen mee naar huis.’

Over de Motor.NL Riders Club

De Motor.NL Riders Club is speciaal voor mensen die geen genoeg krijgen van motorrijden. We gaan samen op pad, regelen de beste deals en voorzien je dagelijks van motornieuws. Wat voor motor je ook rijdt, iedereen is welkom, want motorrijden is voor iedereen! Lees hier meer.

Henk: ‘We hebben een supergave, uniek dag gehad.’

De ervaringen van… Motor.NL Riders Club-lid Henk van Slochteren

‘Vroeg in de ochtend komen Jacquelien en ik aan bij de TT. Onze eerste keer en gelijk als VIP-gast. Hoe gaaf is dat? We melden ons bij de VIP-lounge van Suzuki en worden warm onthaald, drankje erbij en hoppa het is begonnen. Wat een onwijs vette ervaring. Rond twaalf uur krijgen we een overheerlijke lunch. We zitten naast de pitstraat, dus alle motoren komen steeds bij ons voor langs Echt een geweldige ervaring is dit. Aan het einde van de dag komen Alex Rins en Joan Mir nog langs en krijgen we de kans ze persoonlijk te spreken. Daarna worden we ook nog overladen met cadeaus: een pet en shirt van Suzuki, en een tas met leuke goodies. Rond half zes is het afgelopen en we gaan met een grote glimlach op ons gezicht naar onze eigen motoren terug. Het regent keihard en we worden zeiknat, maar dat maakt niks uit, want we hebben een supergave, unieke dag gehad. Volgend jaar gaan we zeker weer naar de TT. Heel erg bedankt Team Suzuki.’

Léon: ‘Met mijn 83-jarige moeder nog één keer naar de TT.’

De ervaringen van… Motor.NL Riders Club-lid Léon Dantuma

‘Met mijn 83-jarige moeder nog één keer samen de TT van Assen meemaken, dat was mijn wens. Met de twee gewonnen kaarten kregen we toegang tot de VIP-lounge van Suzuki, mét zitplaatsen en uitzicht op dé Geert Timmer-bocht. De laatste bocht van het circuit, waar kampioenschappen worden beslist en mannen van jongens worden onderscheiden. We hebben genoten van de spannende races, het fijne gezelschap en de uitstekende verzorging in de lounge. Bedankt Motor.NL Riders Club!’

De winnaars

Vrijdag (trainingen)Fokko Stalman, Ben Teunissen
Zaterdag (kwalificaties)Henk van Slochteren
Zondag (races)Léon Dantuma

Pak die 25 procent korting op je abonnement

Ja, dat lees je goed. Als lid van de Motor.NL Riders Club krijg je liefst € 24,40 korting op je MOTO73-jaarabonnement. Niet eenmalig, maar voor altijd! Dit wordt overigens automatisch geregeld, zonder gedoe. Om misverstanden te voorkomen; dat is dus exclusief alle andere kortingen die je krijgt als Riders-lid. Haast te mooi om waar te zijn, we weten het, maar dit is echt! Kijk op www.motor.nl/ridersclub.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen