donderdag 29 februari 2024

Aprilia RS 660 ook voor A2-rijders

Aprilia bevestigt dat de op stapel staande RS 660 ook beschikbaar komt in een 94 pk uitvoering. Wanneer het vermogen vervolgens wordt gelimiteerd tot maximaal 47 pk, zou de Aprilia ook in aanmerking komt voor rijders die in het bezit zijn van een A2-motorrijbewijs.

Onze test van de Aprilia RS 660

https://www.instagram.com/p/B8ZObJNnXdc/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Zo kun je het lezen op het Aprilia’s Instagram-account. Hoewel de post niet al te veel details weggeeft, wordt er wel gesproken over A2-rijders en bevestigt het dat er ook een 94 pk sterke Aprilia RS 660 onderweg is.

Op dit moment mag een A2-motor tot 47 pk hebben. Motoren met een maximum van 94 pk , maar die kunnen worden ingetoomd tot 47 pk zijn ook geschikt voor A2-rijders.

De standaard Aprilia RS 660 produceert zo’n 100pk uit de gloednieuwe 660cc tweecilinder en zou dan net buiten de boot vallen. Daarom wordt naast het standaard model ook een 94 pk versie aangeboden.

De Aprilia RS 660 werd eind vorig jaar onthuld op de EICMA. De leveringen gaat deze zomer van start. De Aprilia debuteert 9 mei op het Aprilia All Stars event.

Met de RS 660 legt Aprilia een basis om verder op te bouwen. Op de EICMA werd ook al een concept getoond van een Tuono 660.

De Aprilia RS 660 zal de strijd aanbinden met de Honda CBR650R en de Kawasaki Ninja 650, die ook voor A2-rijders verkrijgbaar zijn. Prijzen en specificaties zijn nog niet bekend.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen