13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Aprilia’s driewielerproject boekt vooruitgang

Zoals al in september 2020 werd gemeld, werkt Aprilia aan een ‘leaning multiwheel’ in de stijl van de Yamaha Niken. Nu zijn er meer patenttekeningen opgedoken die enige vooruitgang laten zien.

Je kunt veranderingen zien in de tekeningen. Er wordt een slankere ophanging gebruikt, de originele dubbele wishbones vallen weg. De parallellogram-achtige kantelgeometrie is behouden, met een schaarachtige koppeling die helpt om de trike te ondersteunen.

Kawasaki driewielerplannen zijn nog steeds levend, blijkt uit documenten

Bovendien zijn er tekeningen van een ander ontwerp, waarbij aan de bovenkant van de veerpoot een kogelgewricht wordt gebruikt, terwijl er aan de onderkant van de veerpoot een enkelvoudige stuurstang zit.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer de Leaning Multiwheeler op de markt zal komen. Een officiële aankondiging moet nog worden gedaan. Hoewel de patenttekeningen nog maar net zijn gepubliceerd, dateren ze al van 2019. Als het patent dienovereenkomstig verder is uitgewerkt, zou er theoretisch binnenkort een Leaning Multiwheeler van Aprilia op de markt kunnen komen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen