donderdag 22 februari 2024

Aprilia’s driewielerproject boekt vooruitgang

Zoals al in september 2020 werd gemeld, werkt Aprilia aan een ‘leaning multiwheel’ in de stijl van de Yamaha Niken. Nu zijn er meer patenttekeningen opgedoken die enige vooruitgang laten zien.

Je kunt veranderingen zien in de tekeningen. Er wordt een slankere ophanging gebruikt, de originele dubbele wishbones vallen weg. De parallellogram-achtige kantelgeometrie is behouden, met een schaarachtige koppeling die helpt om de trike te ondersteunen.

Kawasaki driewielerplannen zijn nog steeds levend, blijkt uit documenten

Bovendien zijn er tekeningen van een ander ontwerp, waarbij aan de bovenkant van de veerpoot een kogelgewricht wordt gebruikt, terwijl er aan de onderkant van de veerpoot een enkelvoudige stuurstang zit.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer de Leaning Multiwheeler op de markt zal komen. Een officiële aankondiging moet nog worden gedaan. Hoewel de patenttekeningen nog maar net zijn gepubliceerd, dateren ze al van 2019. Als het patent dienovereenkomstig verder is uitgewerkt, zou er theoretisch binnenkort een Leaning Multiwheeler van Aprilia op de markt kunnen komen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen