13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Arai geëerd met gouden FIM-medaille voor veiligheid

Arai heeft geschiedenis geschreven door het winnen van de allereerste Nicolas Rodeil del Valle gouden medaille voor veiligheid van de Federation Internationale de Motocyclisme (FIM). De prijs is eerder uitgereikt voor ‘two-wheel racing activities and management of business’, maar is volgens Motorcycle.com nog nooit eerder uitgereikt aan een helmenfabrikant als Arai.

Jaarlijks in november heeft de FIM in november een prijsuitreiking in Monte Carlo, Monaco. Daar viel de eer dit jaar aan Arai. Michio Arai nam de prijs voor Arai in ontvangst. Hij is de zoon van Hirotake Arai, de huidige CEO en oprichter van het bedrijf. De prijs werd officieel uitgereikt voor ‘het leveren van een bijdrage aan de veiligheid van coureurs en de vele verbeteringen in de motorsport gedurende vele jaren’. Met andere woorden, Arai maakt goede en veilige helmen.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen