Arai geëerd met gouden FIM-medaille voor veiligheid

Arai heeft geschiedenis geschreven door het winnen van de allereerste Nicolas Rodeil del Valle gouden medaille voor veiligheid van de Federation Internationale de Motocyclisme (FIM). De prijs is eerder uitgereikt voor ‘two-wheel racing activities and management of business’, maar is volgens Motorcycle.com nog nooit eerder uitgereikt aan een helmenfabrikant als Arai.

Jaarlijks in november heeft de FIM in november een prijsuitreiking in Monte Carlo, Monaco. Daar viel de eer dit jaar aan Arai. Michio Arai nam de prijs voor Arai in ontvangst. Hij is de zoon van Hirotake Arai, de huidige CEO en oprichter van het bedrijf. De prijs werd officieel uitgereikt voor ‘het leveren van een bijdrage aan de veiligheid van coureurs en de vele verbeteringen in de motorsport gedurende vele jaren’. Met andere woorden, Arai maakt goede en veilige helmen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?