dinsdag 16 april 2024

ARAI komt met MX-V

MX-V is de nieuwe offroadhelm van ARAI. Het is een doorontwikkeling van de populaire VX-3 helm en die nieuweling kreeg veel innovaties mee. Bijvoorbeeld de 40% lichtere helmschaal dankzij de Super complex Laminate construction (ScLc) met versterkte onderrand.

 

Hyper Ridge is de naam van deze versterkte rand die naast extra sterkte leidt tot een lager zwaartepunt en omdat –ie naar buiten ‘krult’ het op- en afzetten vergemakkelijkt. Maar ook de nieuwe wangstukken met veerconstructie zitten in de MX-V.

 

Dit Facial Contour System (FCS) zorgt voor een beter passing van de wangstukken bij de kaaklijn zodat de helm stabieler zit, zonder dat de helm extra strak zit. Het nieuwe ontwerp van de klep voorkomt daarbij dat de helm op hogere snelheid omhoog wil gaan en zorgt ook voor een betere ventilatie.

Net als de VX-3 heeft de MX-V ook het Emergency Release System (ERS) voor noodgevallen. Dat houdt in dat je de wangstukken met de rode lussen eenvoudig uit de helm. Zo is de helm gemakkelijk van het hoofd te verwijderen en wordt de kans op extra nekletsel bij een ongeval daardoor een stuk kleiner.

 

De binnenvoering is uiteraard uitneembaar en te wassen. Het is vervaardigd uit Dry-Cool materiaal dat de vochthuishouding beter onder controle houdt dan andere binnenvoeringen.

 

De prijsstelling van de MX-V is nog niet bekend en ook op leuke designs is het nog even wachten, voor nu is –ie alleen nog maar beschikbaar in wit en zwart.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen