ARAI komt met MX-V

MX-V is de nieuwe offroadhelm van ARAI. Het is een doorontwikkeling van de populaire VX-3 helm en die nieuweling kreeg veel innovaties mee. Bijvoorbeeld de 40% lichtere helmschaal dankzij de Super complex Laminate construction (ScLc) met versterkte onderrand.

 

Hyper Ridge is de naam van deze versterkte rand die naast extra sterkte leidt tot een lager zwaartepunt en omdat –ie naar buiten ‘krult’ het op- en afzetten vergemakkelijkt. Maar ook de nieuwe wangstukken met veerconstructie zitten in de MX-V.

 

Dit Facial Contour System (FCS) zorgt voor een beter passing van de wangstukken bij de kaaklijn zodat de helm stabieler zit, zonder dat de helm extra strak zit. Het nieuwe ontwerp van de klep voorkomt daarbij dat de helm op hogere snelheid omhoog wil gaan en zorgt ook voor een betere ventilatie.

Net als de VX-3 heeft de MX-V ook het Emergency Release System (ERS) voor noodgevallen. Dat houdt in dat je de wangstukken met de rode lussen eenvoudig uit de helm. Zo is de helm gemakkelijk van het hoofd te verwijderen en wordt de kans op extra nekletsel bij een ongeval daardoor een stuk kleiner.

 

De binnenvoering is uiteraard uitneembaar en te wassen. Het is vervaardigd uit Dry-Cool materiaal dat de vochthuishouding beter onder controle houdt dan andere binnenvoeringen.

 

De prijsstelling van de MX-V is nog niet bekend en ook op leuke designs is het nog even wachten, voor nu is –ie alleen nog maar beschikbaar in wit en zwart.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.