Suzuki komt met GSX-R1000Z Special Edition

Wanneer er wereldwijd maar 100 exemplaren gemaakt worden, waarvan Suzuki Nederland er drie heeft weten te bemachtigen, mag je van iets heel bijzonders spreken. En dat is de GSX-R1000Z Special Edition ook! En dat allemaal omdat Suzuki vijftig jaar op de Amerikaanse markt actief is. Waar is dat feestje?

 

Basis van de Z is de GSX-R1000. Het meest in het oog springende is natuurlijk de matzilveren kleurstelling, samen met het 3D-tankembleem. Maar ook de vele blauw geanodiseerde delen mogen er samen met de gepolijste wielen plus blauwe spaken meer dan zijn.

Blauwe vorkpoten, blauwe koppeling- en dynamodeksels, zwarte remklauwen, matzwarte achtervork en ook de blauwe veer van de achterschokdemper maken het af. Uiteraard is elke Z voorzien van een genummerd typeplaatje op de bovenste kroonplaat.

 

De 2014 Z zal voor het eerst te zien zijn tijdens de EICMA. De prijs wordt later dit jaar bekend.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?