woensdag 8 februari 2023

Aris Dees houdt het hoofd koel en wint in de Formuleklasse

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product of een organisatie of vereniging. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Met een vliegende start vanaf de laatste plek op de grid vecht Kevin Lievens zich twee maal snel naar voren om jacht te maken op de punten in de Formuleklasse. Het is echter Aris Dees die na twee wedstrijdraces de hoogste trede van het erepodium mag betreden. De winst in de tweede wedstrijd gaf daartoe de doorslag op een overwegend regenachtige TT Junior Track in Assen afgelopen weekend.

Zijn start was twee maal fenomenaal. In de eerste race pakt Lievens vrijwel direct de koppositie over van Aris Dees die hij vervolgens niet meer af staat waardoor hij de winst in de eerste race op zijn naam weet te schrijven. In de tweede race is hij weer snel weg maar raakt hij betrokken bij een valpartij in de eerste bocht. Hierdoor wordt de goede start van Lievens teniet gedaan en moet hij alsnog vanuit het achterveld op jacht naar Dees. Lievens rijdt een hele poos  op de derde plaats maar komt een achterligger van de Expiklasse niet voorbij. In de laatste ronde maakt Herma Harke, die tot dan tweede ligt, een klein foutje bij het inhalen van haar voorligger waardoor zij haar tweede plaats kwijt raakt aan Lievens. Dees houdt het hoofd koel en pakt slim de winst in de tweede race: “Op het laatst verloor ik even de grip maar ging ik net niet onderuit. Gelukkig kon ik blijven zitten en de race uitrijden. Het wordt dit seizoen hard vechten verwacht ik. Vorig jaar won ik vrij makkelijk de Sport Water klasse. Nu moet ik veel harder werken voor de punten en dat is ontzettend leuk en leerzaam.”

Kevin Lievens baalde na afloop van zijn tweede race. “Er zat een coureur van de Expiklasse tussen mij en Herma in en ik kwam hem niet voorbij om samen met Herma de strijd voor het podium aan te gaan. Ik vond dat de organisatie een blauwe vlag had moeten tonen omdat deze coureur geen partij was in de strijd die ik met Herma voerde.” De wedstrijdjury oordeelt na afloop van de wedstijd dat de blauwe vlag getoond kán worden in situaties waarin een achterblijver kan worden ingehaald door snellere rijders. In het geval van Lievens zat de rijder vóór hem in dezelfde ronde waardoor de noodzaak van het tonen van de blauwe vlag niet aanwezig was. Lievens wordt uiteindelijk tweede achter Aris Dees maar behoudt wel zijn eerste plaats in het kampioenschap.

Visitekaartje in Expiklasse
De rijders uit de Expiklasse reden tussen de coureurs van de Formuleklasse hun eigen wedstrijd. Frank Nieman geeft opnieuw zijn visitekaartje af en pakt de winst voor Manuel Jonker en Dennis van Melzen. Jaken Keessen wordt twee plaatsen teruggeplaatst na een valse start in de tweede race. 

Overige opvallende zaken
Zowel in de Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA als ook in het Molenaar NSF100 Championship werd een rode vlag getoond na enkele valpartijen en moesten de races herstart worden. Karlo Slager werd na afloop van de tweede wedstrijd in de Yamaha R125 Cup gediskwalificeerd doordat zijn motor bij de nakeuring niet reglementair in orde bleek te zijn. De Yamaha-kampioen van 2013 wordt wel nog derde in de dag klassering door zijn overwinning in de eerste race. De Yamaha rijders werden in de eerste race ook nog eens getrakteerd op een flinke hoosbui die de wedstrijd extra moeilijk maakte. 

Rijders uit Assen
De Assense rijders streden hard om hun punten. Orlando Heijkoop werd achtste in de Sportklasse. Jaro Hoekstra deed goede zaken en eindigde met zijn negende plek net binnen de top tien in de Yamaha R125 Cup. Thorben Scheper kwam niet verder dan een vierentwintigste positie in dezelfde klasse. Quentin Koers had pech bij zijn wedstrijden in het Molenaar NSF100 Championship. Twee valpartijen gooiden roet in het eten van de jonge Assenaar. De tweede race moest hij zelfs voortijdig beëindigen waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan een twintigste plaats.

 

Top 5 uitslagen van alle SOBW klassen

 

Topscooterklasse 

1. Bart Klazen

2. Dennis de Lijster

3. Lourens van Breen

4. Albert Jan van Dokkum

5. Rémon Kok

 

ScooterMatic Replica

1. Bas van Dijk

 

Yamaha R125 powered by GAMMA

1. Dave van Kats

2. Kevin Mijwaart

3. Karlo Slager

4. Tycho Wedman

5. Jorel Boerboom

 

Sportklasse

1. Robin Fick

2. Luca Kramer

3. Jan Beens

4. Julian de Baat

5. Bertus van Essen

 

Formuleklasse

1. Aris Dees

2. Kevin Lievens

3. Herma Harke

4. Wesley Deckers

 

Expiklasse

1. Frank Nieman

2. Manuel Jonker

3. Dennis van Melzen

4. Brian Kros

5. Marc Beltman

 

Molenaar NSF100 Championship

1. Djim Ulrich

2. Walid Soppe

3. Jeffrey Buis

4. Rick Dunnik

5. Finn de Bruin

 

 

Kalender 2014

31 mei  Spa – Francorchamps (Karting Spa/Sokafran)

1 juni  Spa – Francorchamps (Karting Spa/Sokafran)

9 juni  Staphorst (De Tippe)

21 juni Veldhoven – Eindhoven (Circuit de Landsard)

5 juli Blokzijl (Kanaalweg)

2 augustus Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day) 

3 augustus Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day) 

9 augustus  Assen (TT Junior Track)

23 augustus Berghem (Circuit Park Berghem)

6 september Emmen – Nieuw Weerdinge (Kartcircuit Pottendijk)

20 september Zwolle (Wijthmenerplas)

 

11 oktober 4 uren race Croix (Frankrijk)

 

Foto boven: Aris Dees wint de Formuleklasse op een natte TT Junior Track. Foto: Mariska Grob, MotoGrafie.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen