CJIB waarschuwt voor oplichting

Bij het CJIB stond de telefoon het afgelopen weekend roodgloeiend. Vele mensen hebben namelijk een email gehad, waarin ‘het CJIB’ oproept tot onmiddelijke betaling van een openstaande rekening. Indien de aangeschreven personen niet op het verzoek in gaan, blokkeert het CJIB in samenwerking met het BKR (Bureau Krediet Registratie) hun bankrekening.

Het blijkt echter om een phishing-mail te gaan. De email is dus afkomstig van oplichters die er zelf met het geld vandoor willen gaan, en proberen om bank- en inloggegevens te stelen. Iedereen die deze mail ontvangt kan deze dus negeren.

Het CJIB benadrukt op hun eigen website dat zij uitsluitend acceptgiro-kaarten gebruikt om boetes te innen, en dat ze nooit een email zullen sturen.

En als je een dezer dagen tóch een echte boete in je bus krijgt, hier lees je hoe je in acht stappen online gemakkelijk bezwaar kunt aantekenen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.