vrijdag 3 mei 2024

CJIB waarschuwt voor oplichting

Bij het CJIB stond de telefoon het afgelopen weekend roodgloeiend. Vele mensen hebben namelijk een email gehad, waarin ‘het CJIB’ oproept tot onmiddelijke betaling van een openstaande rekening. Indien de aangeschreven personen niet op het verzoek in gaan, blokkeert het CJIB in samenwerking met het BKR (Bureau Krediet Registratie) hun bankrekening.

Het blijkt echter om een phishing-mail te gaan. De email is dus afkomstig van oplichters die er zelf met het geld vandoor willen gaan, en proberen om bank- en inloggegevens te stelen. Iedereen die deze mail ontvangt kan deze dus negeren.

Het CJIB benadrukt op hun eigen website dat zij uitsluitend acceptgiro-kaarten gebruikt om boetes te innen, en dat ze nooit een email zullen sturen.

En als je een dezer dagen tóch een echte boete in je bus krijgt, hier lees je hoe je in acht stappen online gemakkelijk bezwaar kunt aantekenen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen