ASO schroeft aantal motoren terug

Na het opmerkelijke incident met Nicki Sörensen, die in de vijfde etappe door een motor van zijn fiets getrokken werd, onderneemt de ASO belangrijke stappen.  De Tourorganisatie wil het aantal motoren in het peloton de komende vijf jaar verminderen. Op dit moment rijden er zestien fotografen op motoren in het Tourpeloton, volgend jaar wil de ASO dat aantal naar twaalf terugschroeven.

Niet alleen Sörensen werd woensdag het slachtoffer van een roekeloze motard, ook Adri Van Houwelingen klaagde over het aantal motoren. “Na de val van Robert Gesink konden de dokters hem niet onmiddellijk bereiken door de camera's', aldus de Rabobank-ploegleider.”

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.