13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

ASO schroeft aantal motoren terug

Na het opmerkelijke incident met Nicki Sörensen, die in de vijfde etappe door een motor van zijn fiets getrokken werd, onderneemt de ASO belangrijke stappen.  De Tourorganisatie wil het aantal motoren in het peloton de komende vijf jaar verminderen. Op dit moment rijden er zestien fotografen op motoren in het Tourpeloton, volgend jaar wil de ASO dat aantal naar twaalf terugschroeven.

Niet alleen Sörensen werd woensdag het slachtoffer van een roekeloze motard, ook Adri Van Houwelingen klaagde over het aantal motoren. “Na de val van Robert Gesink konden de dokters hem niet onmiddellijk bereiken door de camera's', aldus de Rabobank-ploegleider.”

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen