Vrij jagen op de brug

De politierechter in Brussel heeft een automobilist vrijgesproken die 95 kilometer per uur reed, waar een limiet van 50 kilometer per uur gold. De politie had de man geflitst op een brug. Volgens de rechter bestaat daardoor echter twijfel aan de snelheidsmeting.

Want de gebruikte radarapparatuur is niet geschikt om op een brug te worden gebruikt, zo staat in de handleiding. De radar was een Mesta208. Daarvan zijn er volgens de producent, het Belgische bedrijf Sirien 5000 in omloop in 30 landen…   
 

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.