Australiër bouwt vliegende BMW-motorfiets

Wie Star Wars gezien heeft, kent de hoverbike. Juist, die zwevende motor. Australiër Chris Malloy heeft een werkend exemplaar gemaakt. Malloy zegt dat de Hover Bike zo’n drie kilometer hoog kan vliegen. Het ding ziet eruit alsof het rechtreeks uit een sciencefictionfilm komt. Bijzonder voor ons als motorliefhebbers is dat er gebruik gemaakt wordt van een blok uit de R1150GS.

Malloy heeft de motor nog niet in het echt getest. De komende weken zal dat echter wel gebeuren, en als de tests positief verlopen zal de motor mogelijk in beperkte oplage worden gebouwd. Malloy hoopt enkele investeerders te interesseren met zijn uitvinding zodat hij de komende jaren een kleine productielijn kan opstarten.

Lees meer

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.