13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Australiër bouwt vliegende BMW-motorfiets

Wie Star Wars gezien heeft, kent de hoverbike. Juist, die zwevende motor. Australiër Chris Malloy heeft een werkend exemplaar gemaakt. Malloy zegt dat de Hover Bike zo’n drie kilometer hoog kan vliegen. Het ding ziet eruit alsof het rechtreeks uit een sciencefictionfilm komt. Bijzonder voor ons als motorliefhebbers is dat er gebruik gemaakt wordt van een blok uit de R1150GS.

Malloy heeft de motor nog niet in het echt getest. De komende weken zal dat echter wel gebeuren, en als de tests positief verlopen zal de motor mogelijk in beperkte oplage worden gebouwd. Malloy hoopt enkele investeerders te interesseren met zijn uitvinding zodat hij de komende jaren een kleine productielijn kan opstarten.

Lees meer

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen