Automatische sancties voor het gebruik van een afgesloten rijstrook in Groot-Brittannië

Kennelijk lopen we in Nederland voorop met het geven van boetes wanneer je op een door een matrixbord afgesloten rijbaan rijdt. Dat gaat ‘in de toekomst’ ook gebeuren in Groot-Brittannië. Als je op een door een rode X afgesloten rijstrook rijdt, ontvang je automatisch een boete van 100 pond en krijg je drie punten op je rijbewijs. Naast onbeperkte boetes zijn in extreme gevallen gevangenisstraffen tot 14 jaar mogelijk.

Snelheidsboetes in Duitsland vanaf volgende maand verdubbeld

Hoe zal dat straks gaan met EU-motorrijders? Mag Groot-Brittannië hun intelligente snelweg koppelen aan bijvoorbeeld het Nederlandse kentekenregister om geautomatiseerd boetes uit te schrijven? Die afspraak moet wel gemaakt worden, want sinds Brexit is er wel het een en ander veranderd tussen Groot-Brittannië en de EU. Zonder afspraak moet de Britse politie toch speuren naar een heterdaadje en het bonnenboekje trekken.

We raden het je natuurlijk sterk af om het zo ver te laten komen. Zul je net zien dat het ze menens is aan de overkant van de Noordzee en krijg je 14 jaar gevangenisstraf aan je broek… Dus gewoon niet op het baanvak met de rode X rijden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?