13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Automatische sancties voor het gebruik van een afgesloten rijstrook in Groot-Brittannië

Kennelijk lopen we in Nederland voorop met het geven van boetes wanneer je op een door een matrixbord afgesloten rijbaan rijdt. Dat gaat ‘in de toekomst’ ook gebeuren in Groot-Brittannië. Als je op een door een rode X afgesloten rijstrook rijdt, ontvang je automatisch een boete van 100 pond en krijg je drie punten op je rijbewijs. Naast onbeperkte boetes zijn in extreme gevallen gevangenisstraffen tot 14 jaar mogelijk.

Snelheidsboetes in Duitsland vanaf volgende maand verdubbeld

Hoe zal dat straks gaan met EU-motorrijders? Mag Groot-Brittannië hun intelligente snelweg koppelen aan bijvoorbeeld het Nederlandse kentekenregister om geautomatiseerd boetes uit te schrijven? Die afspraak moet wel gemaakt worden, want sinds Brexit is er wel het een en ander veranderd tussen Groot-Brittannië en de EU. Zonder afspraak moet de Britse politie toch speuren naar een heterdaadje en het bonnenboekje trekken.

We raden het je natuurlijk sterk af om het zo ver te laten komen. Zul je net zien dat het ze menens is aan de overkant van de Noordzee en krijg je 14 jaar gevangenisstraf aan je broek… Dus gewoon niet op het baanvak met de rode X rijden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen