maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Spanning stijgt in Talent Cup 600

Naarmate het seizoen vordert, ontwikkelen de jonge talenten zich steeds beter. De rondetijden komen dichter bij elkaar te liggen. Wayne Tessels blijft heer en meester in de cup en reed ook zaterdag 13 augustus weer met een grote voorsprong naar de eerste plaats. De strijd om de andere twee podiumplekken wordt steeds spannender.

Roy van Sambeek kwam na de start als leider door de eerste bocht. De coureurs achter hem hadden moeite om hem in te halen. Tessels kon hem in de tweede ronde toch voorbij en sloeg meteen een enorm gat. Dit hield de klassementsleider tot het einde vol. Achter hem ontbrandde een enorm spannende race. Roy van Sambeek, Mick Jansen en Christiaan Nobel creëerden een hevige strijd om plaats twee en drie. Een paar ronden lang wist de geblesseerde Jaco Boonen deze groep bij te houden, maar hij kon de aansluiting helaas niet vasthouden. Nadat Van Sambeek een klein foutje had gemaakt in de Stekkenwal, werd dit meteen afgestraft. Nobel en Jansen grepen hun kans en haalden hem in. Het was Nobel die de tweede plaats wist te veroveren. De op dat moment op de derde plaats liggende Jansen probeerde de rijder uit Hellevoetsluis nog in te halen, maar nadat hij er bijna afging door een highsider-momentje koos de Yamaha-coureur ervoor om de race rustig uit te rijden en de derde plaats veilig te stellen.

De teamgenoten van het Niwa Racing Team zorgden in deze race ook voor de nodige spanning. Zij streden samen om de vijfde plek. Uiteindelijk moest Kevin van der Gulik dit bekopen met een val. Zijn teamgenoot Rob Hartog wist als zesde te finishen. Ook in de achterhoede van de Talent Cup 600 worden de verschillen steeds kleiner. Tommy Sentges, Daphne Hop, Dennis Verbeke en de gebroeders Wienen maken het elkaar erg lastig.
Terrel Bivens, de nieuwkomer in de cup, kon door een valpartij in de vrije trainingen, niet meerijden. Zijn arm is gebroken. Ook Jerrey Duits heeft een breuk in zijn arm opgelopen na een crash. Zowel Terrel als Jerrey hopen zo snel mogelijk weer op te kunnen stappen. Martijn Polinder kon zijn motor niet meer op orde krijgen voor de race, nadat hij was gevallen in de training.

Naarmate het seizoen vordert en de tijden zeer dicht bij elkaar komen te liggen, worden de races steeds spannender. We zien elke keer weer een andere kopgroep. Wayne Tessels heeft inmiddels een ruime puntenvoorsprong in het eindklassement. Daar kan alleen Rob Hartog nog iets aan veranderen. Maar we kunnen geen voorspelling doen over de nummer twee en drie in het kampioenschap. De laatste races zal er nog keihard moeten worden gevochten voor de ereplaatsen.

Wayne Tessels: “Ik had een redelijke start, maar het was erg druk om mij heen. Ik zag links en rechts coureurs voorbij komen. Uiteindelijk kon ik Roy van Sambeek inhalen, waardoor ik meteen een flink gat kon slaan met de rest. Daarna heb ik op eigen tempo de wedstrijd uitgereden. Uiteraard ben ik erg tevreden.”

Christiaan Nobel: “De Ruskenhoek vind ik lastig. Ik merk toch dat ik mijn postuur daar niet echt mee heb. Het was ook lastig om Van Sambeek voorbij te gaan, maar na een klein foutje van hem kon ik de tweede plaats veroveren. Het was een mooie race en ik ben zeer tevreden met mijn tweede plek!”

Mick Jansen reageert dolblij en trots: “Wat geweldig! Mijn eerste podium. Het was een zware race en ik heb hard moeten vechten. Met Nobel was het steeds stuivertje wisselen, maar uiteindelijk was hij toch sterker. Ik heb nu meer zelfvertrouwen en ik kijk uit naar de volgende race!”

Uitslag: 1 Wayne Tessels (19:59.737), 2 Christiaan Nobel (op 05.819), 3 Mick Jansen (op 06.610), 4 Jaco Boonen (op 06.731), 5 Roy van Sambeek (op 09.167), 6 Rob Hartog (op 17.666), 7 Tommy Sentges (op 23.976), 8 Manuël Wienen (op 30.611), 9 Dennis Verbeke (op 48.228), 10 Daphne Hop (op 54.840), 11 Joël Wienen (op 1:00.748). DNF: Kevin van der Gulik.
Snelste tijd: Wayne Tessels, 1:47.396.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen