woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Bankovervaller koopt van buit nieuwe Kawasaki, post foto’s en wordt gearresteerd

Nadat hij foto’s had gepost van zijn nieuwe Kawasaki ZX-10R, gekocht met gestolen geld van een bankoverval, is een Vietnamese man gearresteerd…

Misschien is het niet de verstandigste beslissing om je op sociale media te verkneukelen over je plotselinge aankoop van een Kawasaki superbike na een bankoverval, maar je kunt een crimineel niet vaak prijzen om zijn besluitvaardigheid.

Nooit opgehelderd raadsel: diefstal CZ-motoren in Markelo 1972

Kawasaki ZX-10R Ninja

Op 7 januari beroofde een gewapende 23-jarige Vietnamese man een bank in de stad Hai Phong, Vietnam, en ging er met 3,5 miljard Dong (130.000 euro) en de motor van de dienstdoende bewaker vandoor. De volgende dag besloot hij een Kawasaki ZX-10R Ninja uit 2021 te kopen.

Onze domme crimineel heet Nguyen Van Nam, en hij werd gearresteerd en beschuldigd van de overval nadat de politie hem op 9 januari van de weg had geplukt. De politie vond de sportmotor en het resterende geld, samen met het pistool dat bij de overval werd gebruikt, in zijn bezit.

Foto’s op sociale media

In zijn oneindige wijsheid poseerde Van Nam graag op de ceremoniële overdrachtsfoto’s bij de dealer met zijn nieuwe Ninja. Dit, in combinatie van de beelden in de bank, leverde de politie voldoende bewijs op om hem te vervolgen. Eigen schuld!

Bron: Visordown

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen