13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Battle of the Kings 2019: Big Rivers

Big Rivers H-D uit Heteren er opnieuw van de partij. Met hun creatie ‘The Gunship’, op basis van een Harley-Davidson Street Bob, verwachten ze hoge ogen te gaan gooien. After Sales Manager Huubke van Boldrik vertelt: ‘De inspiratie voor deze build kwam van de Harley-Davidson CVO-lijn. Deze zeer exclusieve lijn heeft een afwerkingsniveau dat ongeëvenaard is in de motorbranche, met waanzinnige kleurstellingen. Uiteindelijk besloten we de look & feel van de CVO modellijn door te vertalen naar het Softail platform. De kleur van die machine heet Gunship Grey, en zo ontstond de naam – The Gunship – en het bijpassende concept: een agressieve chopper met een indrukwekkende, stoere stance.’ Het team ging aan de slag en voerde nogal wat modificaties door. Zo kreeg de Street Bob een custom achterspatbord, een ander stuur, gewijzigde spaakwielen en een custom zadel. De mid-controls werden naar voren verplaatst en de achterzijde van de machine ging een paar centimeter omlaag. Uit de P&A catalogus kwamen o.a. nieuwe spiegels en handvatten en tenslotte werd er een custom TBR 2-in-1 uitlaatsysteem gemonteerd. Een royale laag hoogglanzende Gunship Grey lak met bordeauxrode accenten en velgen maakte het project compleet. Van Boldrik, met nauwelijks verholen trots: ‘We hebben er keihard aan gewerkt, maar dat zie je er volgens ons ook echt aan af. We zijn als team erg trots op het resultaat. Laat die stemmen maar komen!’

Laat je stem horen!

Voordat Big Rivers H-D zich tot Custom King 2019 kan laten kronen heeft The Gunship nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen. Tot 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

Stem hier

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen