Battle of the Kings 2019: H-D Rotterdam

H-D Rotterdam er ook weer bij, dit jaar in nauwe samenwerking met het team van de nieuwe H-D dealership in Amsterdam. Met hun gezamenlijk ontwikkelde powercruiser ‘Screamin’ Orange’ op basis van een Harley-Davidson FXDR 114 verwacht de tandem hoge ogen te gooien. Ron de Graaf, eigenaar van zowel H-D Rotterdam als de binnenkort te openen H-D-dealership in Amsterdam, vertelt: ‘Wij wisten meteen dat de FXDR 114 als basis moest gaan dienen. Die machine is gloednieuw in de line-up, dus er is nog niet vaak iets mee gedaan. Vervolgens waren we er ook al vrij snel uit wat het moest gaan worden: geen al te rare fratsen, maar gewoon een veel vettere uitvoering van het origineel.’ En dat betekende (hand)werk aan de winkel. Onder leiding van Master Technician Toon Vlasveld werd er een nieuw stuur en een volledig custom achterspatbord/kontje gemaakt. De kentekenplaathouder kreeg een custom bevestiging vlak boven het achterwiel. Ook de tank – van zichzelf al geen kleine jongen – werd aangepakt en een stuk breder gemaakt. Vervolgens werd er een custom zadeltje gemaakt en kreeg de machine een vette 260mm achterband, terwijl er aan de voorkant een wiel van een CVO Fat Bob tussen de vorkpoten ging. Een Heavy Breather luchtfilter geeft de bike een nog agressievere stance, terwijl verschillende deksels uit de Dominion collectie de finishing touch opleverden. Uiteindelijk werd de machine afgeleverd bij GL Paints in Oud-Beijerland, waar hij zijn soft-glow oranje laklaag kreeg. Ron de Graaf licht toe: ‘Met een vestiging in Rotterdam en eentje in Amsterdam mogen we wel zeggen dat we de twee grootste Nederlandse regio’s bedienen, zeker vanuit een internationaal perspectief. We wilden een subtiele knik maken naar dat gegeven, daarom werd de machine oranje. We zijn benieuwd of het stemmende publiek er net zo enthousiast over is als wij!’

Laat je stem horen!

Voordat H-D Rotterdam en Amsterdam zich tot Custom King 2019 kunnen laten kronen heeft hun Screamin’ Orange nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen. Tot 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

Stem hier!

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?