Battle of the Kings 2019: H-D Luik

Voor het eerst is H-D Liège er dit jaar bij. Met hun scrambler ‘Destroyer’, op basis van een Harley-Davidson Roadster hopen ze hoge ogen te gooien.

Het team van het pas onlangs geopende dealership in Luik besloot een klassieke scrambler te bouwen die – als contrast met het goedmoedige karakter van die motorcategorie – Destroyer genoemd werd. Eigenaar Alexandre Valentiny vertelt: ‘We hebben de basismachine flink aangepakt. Sterker nog, er is vrijwel niets origineel gebleven.’ En inderdaad is de lijst met modificaties schier eindeloos. Zo is het achterspatbord en het subframe gemodificeerd zodat het lange, rechte, custom gemaakte zadeltje erop paste. De kentekenplaathouder is links van het achterwiel geplaatst. Vervolgens is de motor middels langere achterschokbrekers wat hoger op zijn wielen gezet. De originele wielen zijn vervangen door noppenbanden van Michelin en aan de voorkant is het spatbord gechopt en omhoog geplaatst. Vervolgens kwam er een nieuw stuur, nieuwe verlichting en nieuwe adventure voetsteunen.

Een Heavy Breather luchtfilter geeft het blok meer lucht en dat blok is ook nog eens helemaal zwart gemaakt. Zowel de koplamp als het achterlicht is aanzienlijk kleiner geworden en ook het stuur is vervangen. Met ouderwets handwerk is er een nieuw uitlaatsysteem gemaakt, dat werd afgemaakt met Screamin’ Eagle dempers. Als finishing touch kreeg de tank een nieuw ontwerp, gebaseerd op een helm uit de H-D helmen collectie. Alexandre Valentiny is blij met het resultaat. Hij vertelt: ‘De Battle of the Kings is voor ons een mooie manier om te laten zien hoeveel customization talent we in huis hebben. We hebben er met het team hard aan gewerkt en zijn heel benieuwd wat het publiek ervan vindt. Wij zijn er in ieder geval hartstikke trots op!’

Nog een weg te gaan

Voordat H-D Liège zich tot Custom King 2019 kan laten kronen heeft de Destroyer nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen. Tot donderdag 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt wordt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

Stem hier!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?