13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Battle of the Kings 2019: Motor Saloon

De Amersfoortse H-D dealer Motor Saloon is van de partij met hun ‘Fat & Black’. De custom is gebouwd op basis van een Harley-Davidson Fat Boy Special. Motor Saloon verwacht hoge ogen te gooien. Eigenaar Marco van Velzen vertelt: ‘We hadden al snel de naam ‘Fat & Black’ in ons hoofd en dat is precies wat we gebouwd hebben.’ Nou is de Fat Boy Special van zichzelf al geen bescheiden motorfiets, maar Van Velzen en zijn team bestaande uit Koen Wijgergangs en Mark van der Laar hebben er nog een paar flinke scheppen bovenop gedaan. Zo zijn zowel voor als achter de spatborden flink gechopt, kreeg de machine een ‘fat-mini-apehanger’ stuur en een custom Bassani 2-in-1 uitlaat. Voor wat extra f*ck you kreeg hij een Heavy Breather luchtfilter en werd er aan de achterkant luchtvering geïnstalleerd, waardoor de motorfiets bij stilstand extreem laag op het achterwiel zakt. Vervolgens werd alles (‘echt, alles!’) diep, donker zwart gemaakt. Het resultaat: een indrukwekkende zwarte bruut, die zijn naam Fat & Black dubbel en dwars eer aan doet. Marco van Velzen: ‘We zijn heel trots op het resultaat en hebben veel vertrouwen in een succesvolle Battle. Laat de concurrentie maar komen!’

Laat je stem horen!

Voordat Motor Saloon zich tot Custom King 2019 kan laten kronen heeft de Fat & Black nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen. Tot 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

Stem hier!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen