13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Battle of the Kings 2019: West Coast

De Alkmaarse H-D dealer West Coast Motors doet een poging voor de eerste plaats met de ‘FXGP’, een custom op basis van een Harley-Davidson Fat Bob 114. Voor het team van West Coast begon het proces met de gedroomde daily driver van eigenaar Bas Leek. Hij vertelt: ‘Ik liep al een tijdje met het plan om voor mezelf een zeer sportieve Fat Bob te bouwen. Het moest een motorfiets worden waarop je zowel comfortabel kilometers kan maken, als waarmee je op het circuit serieus je mannetje kan staan. Die ambitie kon ik mooi combineren met de Battle of the Kings.’ Als basis koos hij voor een Fat Bob 114, die onderhuids een flinke upgrade kreeg tot 128 cubic inch (2097cc). Het blok levert 152pk op het achterwiel en 220 Nm koppel.

Vervolgens pakte Master Technician Gideon Schüssler het rijwielgedeelte flink aan, waarbij – met behoud van de Fat Bob-lijnen – de grondspeling toenam, het gewicht omlaag ging en er verschillende onderdelen vervangen werden. Zo kreeg de machine een Öhlins upside-down voorvork, een achterbrug van een Superbike en lichtgewicht Marchesini velgen. Om al dat geweld tot stilstand te brengen zetten Brembo Monoblocks hun tanden in 320mm remschijven. De machine kreeg een custom 2-in1-uitlaatsysteem en werd gespoten in de klassieke oranje-wit-zwarte Harley-racekleuren. Bas Leek, met nauwelijks verholen trots: ‘Al met al staat er een beest van een motor waar ik heel veel plezier van ga hebben en waarvan ik overtuigd ben dat mijn klanten hem ook geweldig vinden. En als het publiek en de jury van de Battle of the Kings hem ook op waarde weten te schatten moeten we weer een heel eind kunnen komen dit jaar!’

Laat je stem horen!

Voordat Westcoast zich tot Custom King 2019 kan laten kronen heeft de FXGP nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen. Tot 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

Stem hier!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen