Battle of the Kings 2019: Oude Monnik

De Hengelose Harley-Davidson dealer Oude Monnink Motors er voor het eerst bij tijdens de Battle of the Kings competitie. Hun proeve van bekwaamheid is een kruising tussen een racer en een bobber, op basis van een Harley-Davidson Sport Glide.

Over de inspiratie die het team van Oude Monnink Motors had voor deze build is Richard Oude Monnink kort en bondig: ‘We wilden gewoon iets heel gaafs bouwen! We zijn bij elkaar gaan zitten en kwamen al snel op het idee van een racer met bobber-invloeden. Of een bobber met race-invloeden, het is maar hoe je ernaar kijkt. Het was in ieder geval direct duidelijk dat we buiten de bestaande conventies wilden werken.’ Zo kreeg de standaard Sport Glide een sportieve update, met onder andere clip-ons, een custom achterspatbord en een gecustomizede tank met geïntegreerde km teller en voorspatbord. De accu werd verplaatst, zodat het blok beter zichtbaar werd in het frame. De bedrading werd verlegd, de machine kreeg spaakwielen en banden met race compound , solo seat , LED verlichting rondom ook de richtingaanwijzers met remlichten zijn zeer gedetailleerd en een zelf gemaakt uitlaatsysteem.

Er kwamen componenten uit verschillende H-D onderdelen en accessoires collecties, zoals voetsteunen en handvatten uit de Defiance collectie en blok covers uit de Dominion collectie. Tenslotte kreeg de creatie als finishing touch een race-lakschema in Gulf blauw en oranje. Richard Oude Monnink: ‘Het resultaat is 100% teamwork van Koen Noorman, Pascal Schulte, Kevin Smit, Frank Buis, Bas Oude Monnink en mijzelf. En wij zijn heel erg trots op onze: “ Signature ”

Laat je stem horen!

Voordat Oude Monnik zich tot Custom King 2019 kan laten kronen heeft de Signature nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen. Tot 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

Stem hier!

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?