13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Battle of the Kings 2019: H-D Luxemburg

En net als in eerdere edities is ook H-D Luxembourg er weer bij. Met hun creatie ‘Red Velvet, op basis van een Harley-Davidson Forty-Eight, verwachten zij hoge ogen te gaan gooien.

Eigenaar Carlos Lobo vertelt: ‘Wij waren er al snel uit dat we een eerlijke, old-school bobber wilden bouwen. Een bobber maakt om een of andere reden altijd veel los bij mensen en wij wilden onderzoeken hoe puur wij zo’n klassieker konden krijgen.’ Als basis koos het team voor een Harley-Davidson Forty-Eight, omdat die machine met zijn spaakvelgen en ballonbanden al een aantal bobber-features heeft. Allereerst is de tank hoger op het frame bevestigd, waarna vervolgens alle onderliggende bedrading weggewerkt is. Het achterspatbord werd vervangen door een gecustomized ducktail-spatbord van een Softail Heritage, het rode vintage zadeltje is van Le Pera. Alle covers op het motorblok werden vervangen door geribbelde, handgemaakte exemplaren van EMD, wat de bike een originele old-school look geeft.

De knipperlichten werden vervangen door extreem kleine (maar volledig gehomologeerde) exemplaren, voor van TB en achter van Kellermann. Een chizeled H-D apehanger-stuur maakt de bobber af, terwijl de machine zijn commando’s de wereld in blaft door een nieuw Vance & Hines uitlaatsysteem. De conclusie dat de missie van Lobo en zijn team geslaagd is, is gerechtvaardigd. Carlos Lobo: ‘We zijn bijzonder blij met het resultaat, omdat het laat zien dat je niet altijd extreem hoeft te gaan om iets heel moois te maken. Soms toont zich juist in de beperking het meesterschap. We zien de Battle of the Kings met vertrouwen tegemoet!’

Laat je stem horen!

Voordat Oude Monnik zich tot Custom King 2019 kan laten kronen heeft de Red Velvet nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen. Tot 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

Stem hier!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen