Bayliss stopt definitief met SBK, en nu echt

Foto: 2Snap

Gisteren liet Troy Bayliss weten dat hij nu écht stopt met de SBK. De 45-jarige Australiër reed in Australië en Thailand in de plaats van Davide Giugliano. Die brak in februari drie ruggenwervels en zal zeer waarschijnlijk ook de volgende twee wedstrijdweekenden nog moeten missen. Hét moment om te speculeren over de volgende invaller die het Ducati fabrieksteam gaat inzetten.

Luca Scassa
Deze Italiaan werd ook al genoemd voordat Bayliss in het zadel klom in februari. Aan ervaring zal het bij de 31-jarige niet liggen aangezien hij al sinds 2009 voor verschillende teams in het WK Superbike uit is gekomen. Zo ook voor Ducati. 

Xavier Forés
Beter bekend als Xavi. Deze Catalaan rijdt momenteel in de IDM voor het Ducati 3-C Racing Team op de Panigale 1199 R. Aangezien zijn competitie pas eind april van start gaat is hij in de gelegenheid om 12 april op Aragón en 19 april op Assen te rijden. Heeft ook al een keer Carlos Checa vervangen. Dat was in 2013 op Jerez.

Michele Pirro
Misschien nog wel de grootste kanshebber om het stokje van Bayliss over te nemen. Pirro is testrijder van Ducati en heeft daardoor al ervaring met de wedstrijdmotoren die gebruikt worden in de MotoGP en het WK Superbike. Net als Forés verving hij Carlos Checa in 2013. Op het circuit van Magny-Cours werd hij in de eerste wedstrijd zesde maar crashte in de tweede. 

Gespannen wachten we af wie er over iets minder dan een maand in Assen aan de startlijn zal verschijnen voor Aruba.it Racing.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.