dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Pirelli in Chinese handen

Foto: 2Snap

Na 143 jaar in Italiaanse handen te zijn geweest, zal Pirelli binnenkort overgenomen geworden door China. Persbureau Reuters meldt dat op haar website. ChemChina (voluit China National Chemical Corporation) sloot afgelopen zondag een deal met de grootste aandeelhouders van het bandenmerk. 

Het Chinese bedrijf heeft zelf ook een bandendivisie genaamd ‘China National Tire and Rubber’. Die kan, na de overname, gebruik gaan maken van de kennis en productiemogelijkheden van Pirelli. Maar het is ook goed voor Pirelli. Concurrenten Michelin en Continental willen graag uitbreiden in Azië en Pirelli is hen nu een stap voor.

Het management van het bedrijf heeft haar werknemers via een brief gerust gesteld dat de overname geen gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid. 

 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen