Pirelli in Chinese handen

Foto: 2Snap

Na 143 jaar in Italiaanse handen te zijn geweest, zal Pirelli binnenkort overgenomen geworden door China. Persbureau Reuters meldt dat op haar website. ChemChina (voluit China National Chemical Corporation) sloot afgelopen zondag een deal met de grootste aandeelhouders van het bandenmerk. 

Het Chinese bedrijf heeft zelf ook een bandendivisie genaamd ‘China National Tire and Rubber’. Die kan, na de overname, gebruik gaan maken van de kennis en productiemogelijkheden van Pirelli. Maar het is ook goed voor Pirelli. Concurrenten Michelin en Continental willen graag uitbreiden in Azië en Pirelli is hen nu een stap voor.

Het management van het bedrijf heeft haar werknemers via een brief gerust gesteld dat de overname geen gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid. 

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.