Bedankt voor die Harley

Zonder zelf er een kilometer op gereden te hebben, is de Harley-Davidson van paus Franciscus verkocht via veilinghuis Bonhams. In Parijs werd vandaag de Dyna Super Glide in zes minuten tijd geveild per telefoon voor een bedrag van € 241.500,-. Dat is veel, zeker gezien Bonhams zelf had verwacht dat de Amerikaanse twin zo’n twaalf tot vijftienduizend euro zou gaan opleveren. Ietsje meer dus. Een leren Harley-jas ging ook voor een recordbedrag de deur uit, want leverde maar liefst € 57.500,- op. De opbrengst gaat naar Caritas Roma, die het geld gaan besteden aan renovatie van Don Luigi di Liegro hostel en soup kitchen dat zich aan de Termini treinstation in Rome bevindt. Paus Franciscus, die de motor kreeg vanwege het 110-jarige bestaan van H-D, heeft vast een klein vreugdedansje gemaakt na het horen van deze bedragen. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?