donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Bel-Ray Blue-Tac Chain Lube

Vet kan alleen goed smeren als het daar blijft waar het zijn werk moet doen. Daarom introduceert de Amerikaanse smeermiddelenspecialist Bel-Ray een extreem ‘plakkerige’ kettingspray, die volgens de fabrikant ook op hoge snelheid op de ketting blijft zitten.

Bel-Ray Blue-Tac Chain Lube is een nieuwe kettingspray die op volledig synthetische basis is samengesteld. De spray geeft een bijzonder kleverige smeerfilm. Testen tonen aan dat zelfs bij hoge snelheden de Blue-Tac nog niet van ketting afslingert.

Een ander sterk punt van Bel-Ray Blue-Tec Chain Lube is de bescherming tegen slijtage. De spray is bij het verlaten van de spuitbus erg dun, zodat het optimaal tussen de rollen en tussen de zijplaten van de ketting smeert. Na droging geeft de spray een heldere smeerfilm, die dankzij antislijtage additieven beschikt over een prima bescherming, wederom volgens de fabrikant, tegen metaal-op-metaal contact.

Speciale anticorrosie additieven zorgen verder voor een waterbestendige coating, die de ketting en kettingwielen beschermt tegen weersinvloeden.

De spray is verkrijgbaar in een 400 ml spuitbus voor 14,55 euro in Nederland en voor 14,80 euro in België. Tevens is er een spuitbus van 175 ml te koop. Kijk voor meer info op www.hocoparts.com.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen